Képernyőn a Barcelona és az MU • SportTV

Képernyőn a Barcelona és az MU

2018. 02. 17. 08:46    
Olvasási idő: 3 perc

Szombaton 3-3 LaLiga és FA-kupa-mérkőzéssel jelentkezünk, ezekből ötöt élőben, egyet felvételről láthatnak a spanyol és angol futball szerelmesei.

LA LIGA

LAS PALMAS–SEVILLA

Nagy kérdés, a Man United elleni BL-ütközet előtt mekkora ertőket mozgat meg a Sevilla a bajnoki kedvéért. Tavaly sem bírta a kettős (hámas) terhelést az együttes, akkor a bajnokságban nagypt kllett hajrázni, hogy összejöjjön a BL-indulás. Vincenzo Montella irányításával is meglehetősen kétarcú együttes benyomását kelti az andalúz együttes. Bejutott a Copa del Rey fináléjába, de a LaLigában jeleleg 6 pontnyira áll a BL-vonaltól. A Las Palmas viszont nagy harcban áll a bennmaradásért, két pontnyira van egy számára fontos vonaltól, a kiesést jelzőtől. Paco Jémeznek eddigi edzői pályája legkiválóbb teljesítménye volna a kanári-szigetekiek benntartása, eddig csaknem mindenhol megbukott vezetőedzőként.
(Élvonalbeli örökmérlegük: 57 mérkőzés–25 Las Palmas-győzelem–6 döntetlen–6 Sevilla-győzelem/78–86-os gólkülönbség. Las Palmasban: 28–18–3–7/55–28. A 2016–17. bajnoki évben: Sevillában 1–2, Las Palmasban 0–1. Ebben az idényben Sevillában 0–1.)

EIBAR–BARCELONA

A két csapat eddigi 7 bajnokiját – csak ebben a sorozatban találkoztak – egytől-egyig a Barca nyerte meg. A katalánok számára csak egyetlen aggasztó jel van, a legutóbbi két LaLiga-meccsükön egyaránt csupán remiztek, ráadásul a két pontrabló, a Getafe és at Espanyol is hátrébb áll a táblázaton, mint az aktuális rivális Eibar. A baszk csapatok ellen pedig idegenben ugyancsak meg szokott küzdeni a katalán óriás. A nem kívánt döntetlen is rekordot jelentene: Valverde mostani együttese jelenleg 31 veretlen bajnokival holtversenyben áll a 2010–11-es Guardiola-féle csapat szériájával. Az akkori együttesből négyen vannak a mostani csapatban: Piqué, Busquets, Iniesta és Messi.
Az Eibar számára a feladat: hazai környezetben megszerezni az első ponto(ka)t a Barca ellen. Vagy legalább belőni egy gólt otthon – mert az eddig még nem sikerült…
(Élvonalbeli örökmérlegük: 7 mérkőzés–0 Eibar-győzelem–0 döntetlen–7 Barcelona-győzelem/4–26-os gólkülönbség. Eibarban: 3–0–0–3/0–10. A 2016–17. bajnoki évben: Eibarban 0–4, Barcelonában 2–4. Ebben az idényben Barcelonában 1–6.)

MÁLAGA–VALENCIA

Az andalúz gárda helyzete kezd reménytelenné válni. José Gonzálezzel sem megy jobban a szekér, mint Míchellel ment. A Valencia négy egymást követő vereség (két kupa, két bajnoki) után a múlt héten megnyerte a városi rangadót, azaz magához térni látszik. Szüksége is van a formajavulásra, bár az ötödik Villarreallal szemben 6 pontos az előnye. Persze, jobb az ilyen előnyt könnyű pontszerzésekkel megtartani, esetleg növelni is. A Málaga számára afféle utolsó szalmaszál lehet a meccs, ez ad reményt arra, hogy igazán izgalmas csatát láthassunk.
(Élvonalbeli örökmérlegük: 73 mérkőzés–13 Málaga-győzelem–19 döntetlen–41 Valencia-győzelem/66–122-ss gólkülönbség. Málagában: 36–12–10–14/39–43. A 2016–17. bajnoki évben: Valenciában 2–2, Málagában 2–0. Ebben az idényben Valenciában 0–5.)

FA-KUPA-NYOLCADDÖNTŐ

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

A nagycsapatok közül a Chelsea már kvalifikálta magát az idei sorozat negyeddöntőjébe.
Szombaton időben először egy másodosztályú és egy Premier League-csapat meccsével jelentkezünk, a Sheffield Wednesday­–Swansea összecsapással (Sport2 13:30). A két együttes eddig egyetlenegyszer játszott az FA-kupában, 1962 januárjában, a 3. fordulóban. A sheffieldi csapat 1:0-ra győzött, aztán még két fordulót ment, ahol a Man United állta az útját. Éppen a kupaörökrangsor másodikja a következő fellépőnk, amely az ugyancsak élvonalbeli Huddersfield vendégeként lép pályára (Sport2 18:30). A két együttes már 47-szer megütközött egymással tétmeccsen, de ebből csak 3 volt FA-kupa-összecsapás. 105 éve először, 1912-ben az United 3:1-re nyer, 1924-ben úgyszintén Manchesterben 3:1-ra a Town, legvégül 1963-ban, amikor ugyanott az MU 5:0-ra bizonyult jobbnak. Legutóbbi két bajnokijukon viszont megosztoztak a pontokon, mindketten hazai pályán megverték a másikat. Az októberi huddersfieldi 1–2-re (hatalmas meglepetés volt!) két hete az Old Traffordban 2–0-val válaszolt Mourinho gárdája. Noha a manchesteri együttes is BL-csatára készül (Sevillában játszik szerdán), a portugál edzőzseni alighanem megpróbál olyan erősségű csapatot a pályára küldeni, amely nem ég le úgy, mint az őszi bajnokin. A nap harmadik mérkőzését felvételről közvetítjük a West Bromwich és a Southampton között (Sport2 20:30). A két csapat egyformán a kiesés ellen küzd az élvonalban, a sereghajtó WBA hat ponttal van elmaradva az úgyszintén kieső helyen található Sotontól. Bármelyikük jut tovább, lendületet vehet a bennmaradásért folytatott küzdelemben. A kupamúlt a vendégcsapat mellett szól, a 3 remi mellett a Soton 3-szor, a WBA egyszer nyert. A három eddig birminghami találkozójuk viszont egytől egyig 1:1-re végződött.

(Sport TV)








LA LIGA, 24. forduló. Sport1 12:45 Las Palmas UD–FC Sevilla (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hegyi Iván); Sport2 18:15 SD Eibar–FC Barcelona (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 20:15 Málaga CF–Valencia CF (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Puhl Sándor)

FA-KUPA-NYOLCADDÖNTŐ. Sport2 14:45 Sheffield Wednesday–Swansea City (kommentátor: Farkas Norbert); Sport2 18:30 Huddersfield Town–Manchester United (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport2 20:30 West Bromwich Albion–Southampton FC (kommentátor: Fülöp László).