Federer felülmúlta Agassit • SportTV

Federer felülmúlta Agassit

2018. 02. 19. 15:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Roger Federer hétfőtől hivatalosan is minden idők legöregebb világelsője az ATP-nél. A svájci teniszkirály két kategóriában is Andre Agassi csúcsát adta át a múltnak.

„Kicsit szürreális” – mondta Roger Federer azzal kapcsolatban, hogy hétfőtől ismét az ő nevével kezdődik a férfi teniszezők világranglistája. Semmiség, 5 év és 106 nap után újra. Úgy, hogy egy térdsérülés, illetve az azzal járó féléves kihagyás után 2017 januárjában a 17. helyről kezdte meg a felkapaszkodást. Azóta 65 győzelem és 5 vereség a mérlege, a legutóbbi öt Grand Slam-trófeából három az övé, illetve ebben az időszakban kilenc tornát nyert meg.
Hogy ezzel újabb rekordokat döntött meg, az szinte természetes. Ennyi idő például még egyetlen esetben sem telt el egy játékos két uralkodása között. Korábban Andre Agassi tartotta a csúcsot, ő 3 év és 142 nap után tudta visszaszerezni a trónját.

Fotó: atptour.com

Fotó: atptour.com

Agassi még egy csúcsától elköszönhet, hiszen hétfőtől már nem ő a legöregebb világelső, hiszen neki 33 évesen adatott meg ez, Federer viszont 36 évesen kezdi meg újabb regnálását.

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo


És hát Federer eddig 302 hetet töltött el a világranglista élén, mostantól hétről hétre javítja majd a saját csúcsát, hiszen elkezdte a 303. hetét is a „tetőn”.

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

Nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy Jimmy Connors két korszakos csúcsa kiállja-e az idő és Federer próbáját. Jimbo 1256 megnyert meccsel és 109 tornagyőzelemmel csúcstartó. A svájci gigász 1144 sikernél és 97 tornagyőzelemnél tart.

(Sport TV)