Cilic most megverné Rióban Monfilst • SportTV

Cilic most megverné Rióban Monfilst

2018. 02. 21. 10:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Egy argentin házi rangadóval és az első kiemelt Marin Cilic mérkőzésével jelentkezünk szerdán este a riói Claro Open ATP 500-as torna harmadik játéknapjáról.

Az argentin-argentin derbit az azuli Federico Delbonis (a világranglistán 63.) és a Buenos Aires-i Diego Schwartzman (vlr.: 23.), a verseny 7. kiemeltje játssza. A két honfitárs az ATP Touron 4 mérkőzést vívott eddig, mindketten kettőt nyertek meg. Hogy „még egyenlőbb” legyen a mérlegük, Rióban is már kétszer játszottak már, tavalyelőtt az első körben Delbonis nyert (két rövidített szett után a döntőben a fővárosi fiú visszalépett), tavaly viszont Schwartzman ugyanebben a fázisban két játszmában bizonyult jobbnak, de abból a második szintén csak tie-breakben dőlt el. Amúgy van egy eredményük challengertornáról is, még 2011-ben az ecudori Salinasban Delbonis két sima szettben (6:0, 6:2) győzött.
A viadal első kiemeltje, Marin Cilic (vlr.: 3.) a Zeballost az előző fordulóban meccslabdáról legyőző Gael Monfilsszal (vlr.: 39.) mérkőzik meg. Eddigi két csatájukat egyaránt a francia nyerte meg. Mindkettőt kemény pályán játszották, 7 év különbséggel. 2009-ben a párizsi 1000-es tornán, tavalyelőtt Rióban játszottak, csak éppen nem ezen a versenyen, hanem az olimpiai tornán. Mindkettő háromszettes volt, smindkettőt egy brékkel, 6:4-re nyerte meg az atlétikus francia.
Az ezután következő Gastao Elias (portugál)–Pablo Cuevas (uruguayi) csatát eredeti kommentárral követhetik, de csütörtökön 14 órától magyar hangalámondással is megmutatjuk.

(Sport TV)

CLARO OPEN ATP 500-AS TORNA, 2. forduló. Sport1 20:30 Delbonis–Schwartzman, Cilic–Monfils (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)