Nagy veszélyben az NFL pontcsúcsa • SportTV

Nagy veszélyben az NFL pontcsúcsa

2018. 02. 23. 10:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Adam Vinatieriben még 45 évesen is látott fantáziát az Indianapolis Colts vezetősége, és ha a kicker a tőle megszokott átlagot hozza, hamarosan ő lesz az NFL új pontkirálya.

Az Indianapolis Colts egyéves szerződést kötött a rúgó Adam Vinatierivel, aki immár a 23. szezonjának vág neki, és ha befejeződik a következő évad, már 46 esztendős lesz. Ugyanakkor, ahogyan Vinatieri jelezte, az egyéves szerződés nem azt jelenti, hogy a következő idény végén visszavonulna, hanem azt, hogy ha a teljesítménye rendben lesz, kész aláírni egy újabb megállapodást. A szerződés összértéke 3,625 millió dollár, ebből 1 millió az aláírási pénz.
Az aláírással veszélybe került az NFL egyik nagy csúcsa is, hiszen Vinatieri mindössze 58 pontra van attól, hogy a liga legeredményesebb játékosának vallhassa magát. Jelenleg még Morten Andersen az első 2544 ponttal, őt követi Vinatieri 2487-tel, a harmadik pedig Gary Anderson 2434-gyel. Vinatieri az előzéshez szükséges 58 pontot eddig egyetlen idényt leszámítva minden szezonjában megtermelte, de 2009-ben is csak azért nem jött össze neki, mert mindössze hat meccsen lépett pályára. A pontrekord mellett a legtöbb mezőnygól csúcsa is Vinatierié lehet, itt Andersen 565-tel vezet, Vinatieri 559-nél tart.
„Tudom, hogy ha egészséges vagyok, még ebben az évben elérhetem a csúcsot. Mindenképpen a Colts mezében akarom elérni a rekordot, mert a pályafutásom nagyobb részét itt töltöttem. Hihetetlen, hogy még egy szezont játszhatok itt” – mondta Vinatieri.
Érdekesség, hogy az Indianapolis új edzője, Frank Reich még quarterback volt az NFL-ben, amikor Vinatieri 1996-ban bemutatkozott a New England Patriotsban. A Patsben 10 idényt húzott le, ezzel a gárdával három Super Bowlt nyert, míg a vele a 13. szezonjára készülő Coltsszal egyet.

(Sport TV)