Győr: a tét a csoportelsőség • SportTV

Győr: a tét a csoportelsőség

2018. 02. 26. 07:47    
Olvasási idő: 2 perc

Ha nem is dönti el végleg, de a döntő szavak egyikét kimondja a női Bajnokok Ligája 1. középdöntő csoportjában a hétfői győri mérkőzés, amelyen a címvédő Audi ETO múlt havi (és két évvel ezelőtti) legyőzőjét, a bukaresti CSM-et fogadja.

A középdöntőben a kezdettől fogva hatalmas harcot vív a Győr, a CSM és a Rosztov az elsőségért, amelynek „jutalma”, hogy a másik csoport negyedikjével játszik majd a budapesti Final Fourba jutásért. Ebből a magyar és a román bajnok párviadala 2016 óta hat mérkőzést számlál a csúcsligában, 4 győri és csak két bukaresti győzelemmel. A hétfői rangadó előtt a CSM egy ponttal vezet a táblázaton az ETO előtt. A bukarestiek már matematikailag is véglegesítették helyüket a negyeddöntőben, a mieinknek még legalább egy pontot kell szerezniük ehhez.
Az ETO a súlyos térdsérülést szenvedő Nora Mörk és a régóta hiányzó Eduarda Amorim nélkül készülnek a csúcsmérkőzésre, a norvég klasszist az idény teljes hátralévő részében nélkülözniük kell. Nélkülük is a győriek két hete könnyen legyőzték a Krimet, ám a CSM más kaliberű együttes.

Mindkét együttes már jövő idénybeli terveit szövögeti, amelynek a győrieknek már új vezetőedzővel kell nekivágniuk, mert az elmúlt féltucat év sikeredzője, Ambros Martín bejelentette, hogy a nyártól elhagyja a klubot. Ugyanakkor a bukarestiek már közzétették, hogy a Vardar klasszistriója, Lekics, Radicsevics és Cvijics náluk folytatja a nyártól, öt játékosukkal szerződést hosszabbították, azaz a jelek szerint még a jelenleginél is bomba erősebb csapatuk lesz a következő szezonra.
A győrieknek azonban jelenlegi gárdájukat kellene legyőzniük. Hatgólos bukaresti vereség ide vagy oda, az ETO eddig valamennyi ellenfelét megverte az Audi Arénában, s most szeretné folytatni ezt a fényes sorozatát. Ha sikerül, átveszi a vezetést, s ha átvette, aligha engedi ki a kezéből a hátralévő két fordulóban.

(Sport TV)

Sport1 18:30 Győri Audi ETO KC–CSM Bucuresti női BL-középdöntő 1. csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea)