Visszaelőz-e a Valencia? • SportTV

Visszaelőz-e a Valencia?

2018. 02. 28. 10:46    
Olvasási idő: 2 perc

A Real Madrid váratlan újabb veresége megadja a lehetőséget a Valenciának, hogy visszaelőzve a királyi gárdát fellépjem a virtuális dobogó harmadik fokára. Az Atlético pedig a városi „kisrangadón” megszerezhető három ponttal négy egységnyire megközelítheti a csak csütörtökön pályára lépő Barcelonát. A két spanyol nagy mellé mutatunk egy harmadikat is, egy angol nagyot: a Tottenham este játssza újra a gól nélküli döntetlen utám a harmadosztályú Rochdale elleni FA-kupa-nyolcaddöntőjét.

ATHLETIC BILBAO–VALENCIA

A vendéglátó Bilbao két, a vendég Valencia három mérkőzést nyert meg sorban egymás után egymás elleni csatájuk előtt. A baszkkok a hagyományaikhoz méltatlan 12. helyen állnak, a Valencia azonban pazarul rajtolt, s bár voltak gyengébb időszakai is, az idény nagy részében dobogós helyen állt eddig. A két edző együttesei tíz esztendővel ezelőtt is összecsaptak egymással. A 2007–08-as idényben a Copa del Rey negyeddöntőjében Marcelino a Racing mestereként 2–0-ra győzött Santanderben, majd a bilbaói 3–3-mal továbbment az elődöntőbe. Ám győznie a San Mamésben akkor sem sikerült Marcelinónak, s szakvezetőként azóta a Recreativo és a Villarreal élén sem diadalmaskodott a Katedrálisban. Talán majd most…
(A két csapat élvonalbeli mérlege: 165 mérk.–61 Athletic-győz.­–39 dönt.–65 Valencia-győz./263–267-es gólkül.; Bilbaóban: 82–49–17–16/178–103; a 2016–17. idényben: Bilbaóban 2–1, Valenciában 0–2, ebben a bajnokságban Valenciában 2–3.)

ATLÉTICO MADRID–LEGANÉS

Az Atleti egyre kiválóbb formába lendül. Simeone együttese a január 23-i, sevillai 1–3 óta – amellyel kiesett a Copa del Reyből – óta mind 7 tétmérkőzését megnyerte, beleértve az FC Köbenhavn elleni Európa-liga-párharcot is. Még azt is megengedheti magának, hogy két kiválóságát áruba bocsássa: a belga válogatott Yannick Carrasco és argentin támadó középpályás, Nicolas Gaitán egyaránt a Talien Jifunghoz távozik, a kínaiak előbbiért 36, utóbbiért 18 millió eurót fizetnek a madridiaknak.
A Leganés nem játszott rosszul az idény első felében, és most sem fenyegeti a kiesés, mi tübb, biztos középcsapatnak minősíthető. Idegenben sem ijedős: 13 eddigi házon kívüli bajnokijának majdnem a felét megúszta vereség nélkül: 2-szor nyert, háromszor ikszelt és 7-szer szenvedett vereséget. Igaz, a legutóbbi kettő, Sevillában és Gironában együtt öt gólt kapott és egyet sem lőtt, de ez nem jelentia azt, hogy feltett kézzel lépne pályára.
(A két csapat élvonalbeli mérlege: 3 mérk.–1 Atlético-győz.­–2 dönt.–0 Leganés-győz./2–0-s gólkül.; az Atleti pályaválasztásával: 1–1–0–0/2–0; a 2016–17. idényben: a V. Calderónban 2–0, Leganésben 0–0, ebben a bajnokságban Leganésben 0–0.)

TOTTENHAM–ROCHDALE

A roppant zsúfolt programban a Spursnek nagyon nem hiányzott egy újabb mérkőzés, de hogy le kell játszania, azért csak magát okolhatja. A harmadosztály sereghejtóját a Premier League egyik élcsapatának, a BL nyolcaddöntősnek minden körüémények között és bármely színhelyen illett volna legyőznie, a Crown Oik Arenában mégsem sikerült Mauricio Pochettino együttesének. Pedig 0–1 után az első Spurs-gólját jegyző Lucas Moura és az új angol gólsztár, Harry Kane góljával (utóbbi 11-esből született) sikerült ugyan a fordítás, ám a 93. percben Davies egyenlíteni tudott. Ez pedig a kicsiknek nagy diadalt, a Tottenhamnek kényszerű újabb találkozót jelentett. Az újabb Rochdale-siker viszont legalább akkora – vagy majdnem akkora – durranás lenne, mint a Leicester tavalyelőtti Premiership-bajnoki címe volt…

(Sport TV)

LALIGA, 26. forduló. Sport1 19:30 Athletic Bilbao–Valencia CF (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Puhl Sándor); Sport1 21:30 Atlético Madrid–CD Leganés (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Matuz Krisztián, szekértő: Puhl Sándor); FA-KUPA nyolcaddöntő, újrajátszott mérkőzés. Sport2 20:45 Tottenham Hostpur–Rochdale AFC (kommentátor: Faragó Richard)