James egy igazi űrlény • SportTV

James egy igazi űrlény

2018. 02. 28. 13:32    
Olvasási idő: < 1 perc

LeBron James a liga történetének első játékosa lett, aki elérte a 30 ezer pontos, 8 ezer lepattanós és 8 ezer gólpasszos határt. Van még benne bőven.

Kezdjük ott, hogy LeBron James 33 éves, annyira már nem ifjú a ligában, de talán jobb formában van, mint valaha. Cikkeztünk már róla mi is sokat, hogy mióta visszatért Clevelandbe, az idén a legmagasabb a pontátlaga, és hogy karrierje legjobb gólpasszátlagát produkálja, de februárban szintet lépett: 15. szezonjában hozott össze először pályafutása során egy hónapban tripla-duplás átlagot. Nyilvánvalóan óriási dolog felülmúlnia önmagát egy olyan játékosnak, aki már így is 10 MVP címnél tart.
Az is csúcs, hogy ő lett a legidősebb játékos a liga történetében, aki összehozta a tripla-dupla hónapot. Ő most 33 éves, Wilt Chamberlain volt eddig a csúcstartó 31 évvel.


És a hónap utolsó meccsén elérte azt a mérföldkövet, amit az NBA-ben előtte még soha senki, a 30 ezer pontos, 8 ezer lepattanós és 8 ezer gólpasszos mutatót. A Brooklyn Nets ellen osztotta ki a 8000. gólpasszát.
„Azután, hogy tudjuk, milyen kiváló játékosok voltak itt előttem is a ligában, egyedüliként elérni valamit, azért elég menő – nyilatkozta James a Brooklyn Nets elleni győztes meccs után. – Mindig is all-around játékos (sokoldalú, mindenhol bevethető – a szerk.) akartam lenni, és nekem egy gólpassz mindennél nagyobb örömet okoz, mert ha helyzetbe hozhatom a társakat, akiknek bemennek a dobásaik, az nagyon sokat jelent nekem.”
Instagramon is büszkélkedett picit:

Fotó: www.instagram.com/kingjames/

Fotó: www.instagram.com/kingjames/

(Sport TV)