3 évtizedes mélyponton a Real • SportTV

3 évtizedes mélyponton a Real

2018. 03. 01. 11:37    
Olvasási idő: 2 perc

Csaknem három évtizedes mélyponton áll a Real Madrid, legalábbis ami a 26 forduló alatt mutatott teljesítményt illeti. A jelenlegi produktumnál legutóbb az 1990–91-es évadban nyújtott gyengébbet az együttes, az akkori mélyrepülésnek hetedik hely lett a vége. A mostaninak negyediknél rosszabb aligha tud lenni – és „vigaszdíjnak” bőven ott van még a Bajnokok Ligája.

Ha esetleg akadt bárkiben is kétség, hogy a Real Madrid a 2017–2018-as szezonját egy ideje már kizárólag a Bajnokok Ligája-szereplésre tette fel, abból ennek az érzésnek az Espanyol elleni bajnoki után okvetlenül el kellett szállnia. Az 1–0-s vereség azt jelenti, hogy a királyi gárda hátránya jelenleg 14 pont az éllovas Barcelona mögött, de amíg utóbbinak még 13 fellépése van hátra az idényből, előbbinek már csak 12. A lemaradás pedig különösen annak fényében sok, hogy a katalánok az évad eddigi részében összesen 10 pontot veszítettek – öt döntetlen „formájában”. A Real az őszi BL-indulásról gyakorlatilag nem tud lemaradni (a dobogóról a szorongató Valencia miatt még igen), a Spanyol Kupában nem érdekelt, így a tavaszra tényleg csak a BL maradt.
De azért egy gondolat erejéig érdemes még a bajnokságnál maradni, hiszen a Real csaknem három évtizede nem állt ilyen rosszul 26 forduló után. A gárdának most 51 pontja van, ha mindent átszámolunk a hárompontos rendszerre, akkor ennél kevesebb ponttal, 40-nel, legutóbb az 1990–91-es idényben állt a csapat. Akkor ez a kétpontos szisztémában 16 pontos hátrányt jelentett a Barca mögött, a hárompontosra átszámolva pedig 24-est. Igaz, a Real szempontjából az egy vad szezon volt, hiszen négy edzőt fogyasztott el a társulat, John Toshack, Alfredo Di Stéfano, Ramon Grosso és Radomir Antics is lehetőséget kapott.
A Barca egyébként abban az említett idényben nyitott meg egy négyes „aranyos” szériát, Johan Cruyff-fal a kispadon, Koemannal, Laudruppal és a többiekkel a pályán. Akkor a Barca 26 forduló után 20 győzelemmel, 4 döntetlennel és 2 vereséggel állt, most biztosan jobb lesz ennél, csak az a kérdés, mennyivel. A Las Palmas elleni 26. bajnokinak 20 győzelemmel és 5 döntetlennel vág neki a listavezető.

(Sport TV)

A Sport1-en 20:45-től élőben közvetítjük a Las Palmas-Barcelona spanyol bajnokit.