Real: mit számít a LaLiga? • SportTV

Real: mit számít a LaLiga?

2018. 03. 03. 10:27    
Olvasási idő: 2 perc

A hétközi forduló a táblázat első féltucat csapatából csak kettőnek hozott sikert: az Atléticónak nagyot, a Sevillának kicsit. A Barca és a Valencia csak egy-egy pontot vitt haza idegenből, a Villarreal és a Real Madrid meg egyenesen kikapott. Szombaton az egyik győztest és az egyik vesztest mutatjuk csatornáinkon.

SEVILLA–ATHLETIC BILBAO

A Sevilla legutóbb nagyon beleszaladt otthon az Atleti késébe, de rajta kívül csak a városi derbin a Betis ellen vallott kudarcot a Ramón Sánchez Pizjuánban. Ezen a két meccsen ugyan tíz gólt kapott, ám a további tíz találkozón együttesen csak négyet! Ami arra utal, a gyengébb ellenfelek ellen nagyon hatékony otthon. Márpedig az ősi „távolsági rivális” (1933 óta találkoznak a LaLigában, a két város potom 700 kilométernyire fekszik egymástól légvonalban) most jóval gyengébb ellenfélnek számít: 7 hellyel és 10 ponttal állnak jobban az andalúzok a bajnoki táblázaton. Igaz, a baszkok masszív ellenfélnek számítanak idegenben: többször szereztek pontot (7), mint kikaptak (6) idegenben a bajnoki idényben. Montella legényei mégis most mégis erősebbnek tűnnek Ziganda tanítványainál: a fogadóirodák két és félszer annyit adnak a Bilbao sikerére, mint a házigazáéra…
(A két csapat élvonalbeli mérlege: 147 mérk.–60 Sevilla-győz.­–29 dönt.–58 Ath. Bilbao-győz./219–236-os gólkül.; Sevillában: 73–44–19–10/145–69; a 2016–17. idényben: Bilbaóban 1–3, Sevillában 1–0, ebben a bajnokságban Bilbaóban 0–1.)

REAL MADRID–GETAFE

A keddi bajnoki ha másra nem, arra jó volt, hogy szétoszlassa a rajongók hiú reményeit, hogy csapatuk visszatért a sorozatgyőzelmek ismerős világába. No meg arra is: bármennyire is hangoztatta lépten-nyomon Zidane, hogy nem „dobták” a LaLigát az idényre, a tények inkább azt mutatják, nem volt teljesen őszinte. Ronaldo teljes mellőzése, kulcsjátékosok kispadon „jegelése”, mind-mind arra utal: most már a másodszori BL-címvédés lebeg a madridiak szeme előtt célként. Csak aztán nehogy délibábként lebegjen! Mindenesetre a Getafe elleni meccs inkább csak egy kötelező feladatnak tűnik, amelyet lehető legkevesebb „vérveszteséggel” akar letudni játékos és szakvezető egyaránt, három nappal a sorsdöntő párizsi ütközet előtt.
Az csapat összetétele ismét változik. Ronaldo visszatér az együttesbe, viszont Kroos és Modric továbbra sem bevethető. Marcelo már együtt edzett a többiekkel, de őt sem veti még be Zidane a Getafe ellen. Bekerült viszont a meccskeretbe Óscar Rodríguez, Castilla középpályása. A Marca szerint a Real Navas – Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Theo Hernández – Casemiro, Kovacic, Asensio – Bale, Benzema, Ronaldo kezdő tizeneggyel áll fel a városi „kistestvér” elleni mérkőzésre, amely a história alapján nem tűnik nagyon könnyű ellenfélnek. 25 eddigi bajnokijuk egyötödét megnyerte, ezt az arányt a liga 18 csapata közül maximum 6-7 tudja felmutatni, a bajnokság a két óriás mellett vezetőnek mondható klubjai.
(A két csapat élvonalbeli mérlege: 25 mérk.–18 Real-győz.­–2 dönt.–5 Getafe-győz./62–26-os gólkül.; A Bernabéuban: 12–10–1–1/36–11; a 2015–16. idényben: a Bernabéuban 4–1, Getafében 4–0, ebben a bajnokságban Getafében 2–1.)

(Sport TV)

LALIGA, 26. forduló. Sport1 16:15 Sevilla–Athletic Bilbao (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport1 20:30 Real Madrid–Getafe CF (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Kemenes Szabolcs)