Döntő a negyeddöntőben? • SportTV

Döntő a negyeddöntőben?

2018. 03. 04. 11:28    
Olvasási idő: < 1 perc

Akkora csillaghullást rendeztek az UK Open részvevői, hogy a negyeddöntőre már csak három élversenyző, három Premier League-játékos maradt: a világbajnok Rob Cross, a korábbi kétszeres világbajnok Gary Anderson és a tavalyi UK Open-döntős Gerwyn Price. S mit ád Fortuna? A minden kör utáni, kiemelés nélküli sorsolásnál az előbbi kettő számát rejtő gömböcskék maradtak utoljára, azaz már a negyeddöntőben össze kell csapniuk.

A nézők nélkül hangulattalan (ezt szokás némi eufemizmussal családias hangulatúnak mondani) viadalon rendre-másra születtek a nagy szenzációk. Sorra hullottak az élversenyzők, a PL-játékosok, miközben olyan klasszisok kerültek elő a „talonból”, mint például a John Part, aki 1994-ben(!) BDO- , 2003-ben és 2008-ban PDC-világbajnokságot nyert, 14 évvel ezelőtt pedig döntőzött az UK Openen. A negyeddöntő nyolcfős mezőnyét három angol, két walesi, 1-1 ausztrál, kanadai és skót versenyző alkotja, a tradicionális dartshatalmak közül Hollandiának nem maradt épviselője.
A fogadóirodák favoritja Gary Anderson, 4/7-es eséllyel adják az ő győzelmét a 70 ezer fonttal együtt járó trófea megszerzésére. A második számú esélyes Rob Cross 1/2-vel, de kettejük közül csak az egyik érheti el az elődöntőt. A tavalyi finalista Gerwyn Price negyedik az esélylistán, míg az örökifjú John Part a sereghajtó, a maga 33-szoros szorzójával.
A déli etapban sorra kerülő negyeddöntőben továbbra is tíz, az esti elődöntőben és a fináléban 11 nyert legig tartanak a mérkőzések.

(Sport TV)

Sport2 13:30 Darts UK Open, negyeddöntő, Sport2 20:00 elődöntő és döntő (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)