Messi, a szabadrúgások királya • SportTV

Messi, a szabadrúgások királya

2018. 03. 05. 17:32    
Olvasási idő: 2 perc

A Harmadik Félidő középpontjában ezúttal Lionel Messi és az ő szabadrúgásai állnak. Nem véletlenül, hiszen a legutóbbi mesterműve alighanem eldöntötte a spanyol bajnoki cím sorsát.

„Lionel Messi teszi le a labdát 20-30 méterre a kaputól. Megnézi, hol áll a kapus. Megnézi, hogyan áll a sorfal. Nekifut. A kapus hiába repül. Góóóóól.”
Az idény során a Barcelona argentin hadvezérének 63 szabadrúgásból hatszor sikerült a kapuba varázsolnia a labdát, a 9,5 százalékos mutató ezen a szinten egész jó. Úgy meg különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Leo a legutóbbi három bajnokiján, a Girona, a Las Palmas és az Atlético Madrid ellen is gólt szerzett szabadrúgásból. Nos, a mai Harmadik Félidőben ezt a három kísérletet elemzi majd sok szempontból Petur András műsorvezető, valamint a vendégsereg (Hajdu Attila, Harsányi Levente, Nyilasi Tibor, Puhl Sándor, Várhidi Péter). Ami előre megállapítható: ha a lövés tökéletes, a kapusnak esélye sincs. Vasárnap minden összejött, pedig Oblak repült, bele is ért a labdába – hiába. A spanyol bajnoki cím sorsát alighanem eldöntő gól megszületett.
Ennek fényében különösen aktuális a műsor egy másik kérdése: miért kellett Thomas Parteynak szabálytalankodnia? Elkerülhető lett volna a fault? Az elemző berendezés ezt sem ússza meg munka nélkül…
Futball mellett persze lesz kézilabda is, és megnézzük, hogyan sikerült szinte teljesen végigverni Európát. A négy csapatból három is nyert, a MOL-Pick Szeged pedig nagyon közel járt a bravúrhoz Barcelonában. A kékek egy góllal kaptak ki a csoport második helyén záró Barcától, de ha így folytatják, a THW Kiel elleni nyolcaddöntőben nem lesznek esélytelenek.
Kimondottan esélyes lesz viszont a Telekom Veszprém, amely a dán Skjernt kapta meg elsőre, majd pedig minden bizonnyal a francia Nantes-tal kell megküzdenie a Final Fourért. De mielőtt ennyire előre rohannánk, megnézzük azért, melyek voltak a Celje-meccs legfontosabb tanulságai. Az például biztos, hogy Dejan Manaszkov tovább folytatta remeklését a szélen, illetve, hogy Dragan Gajic sérülése sem annyira súlyos, mint amennyire elsőre azt sokan gondolták.
A hölgyek a középdöntőben az utolsó előtti fordulót tudták le, mindkét zöld-fehér társaság nyert, az meg már korábban tudott volt, hogy mindkettő ott lesz a legjobb nyolc között. Sőt, már azt is tudni lehet, hogy ha a Győri Audi ETO KC szombaton megveri a Ljubljnaát (meg fogja verni), akkor a Buducsnoszt Podgoricán keresztül juthat el a budapesti Final Fourba, míg a világbajnokok sorát felvonultató Metzet legyőző FTC-Rail Cargo Hungariára a Rosztov vagy a CSM Bucuresti vár.

(Sport TV)

A Sport1-en 20 órától élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című show-műsorunkkal.