Nem normális, hogy így dől el • SportTV

Nem normális, hogy így dől el

2018. 03. 08. 22:36    
Olvasási idő: < 1 perc

Olyan végjátékot hozott a Los Angeles Lakers – Oralndo Magic párharc az NBA legutóbbi játéknapján, amilyet még nem láttunk.

A Staples Centerben csapott össze a Los Angeles Lakers és az Orlando Magic. 0,6 másodperc van hátra, egy ponttal vezet a hazai csapat, és a Magic támadhat a győzelemért. És akkor ez történik:

Valaki idő előtt elindítja az órát, ami már azelőtt lepereg, hogy bárki hozzáért volna (a kosárlabdában akkor indul el az óra, ha az első pályán lévő játékos hozzáér). És ahelyett, hogy megismételnék a bedobást, a játékvezetők feldobást ítélnek, amivel eldöntik a mérkőzést. Hiszen egy feldobás után nincs rá esély, hogy 0,6 másodperc alatt támadást kezdeményezzen egy csapat, mert amint hozzáérnek a labdához feldobás után, le is pörög az idő.
Nyilván azért döntöttek így, mert ez a szabály, de a kommentátorok is elmondták, hogy ilyet ők még sohasem láttak, de előtte azt fejtegetik, hogy oké, visszaállítják 0,6-ra, és megismétlik a bedobást.
Felvetődik a kérdés, nem kellett volna mérlegelni, hogy egy külső tényező hibája miatt ne ez legyen a meccs vége, és hogy ha mostantól minden ilyen szituációban lepörgeti az időmérő az órát, mindig az a csapat nyer, aki épp vezet a vége előtt?

(Sport TV)