Ramos király kapitány a BL-ben • SportTV

Ramos király kapitány a BL-ben

2018. 03. 11. 17:05    
Olvasási idő: < 1 perc

Amióta Sergio Ramos hivatalosan is a Real Madrid csapatkapitánya, a királyi gárda még nem veszített párharcot a Bajnokok Ligájában.

Megnyugtatunk mindenkit, Sergio Ramosnak nem csupán az Eibar elleni „kirohanásos” jelent miatt marad emlékezetes a hét, hanem azért is, mert a Real Madridot a PSG-vel szemben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe kormányozta. A Marca statisztikusai pedig felhívták a figyelmet egy olyan tényre, ami eddig talán elkerülte a figyelmünket. Hogy tudniillik, a Real még nem veszített párharcot a BL egyenes kieséses szakaszában, amióta Sergio Ramos hivatalosan is átvette a csapatkapitányi karszalagot Iker Casillastól.
Minden idők egyik legjobb spanyol kapusa 2015 nyarán távozott Madridból, a hátvéd akkor lett első számú kapitány. A Real azóta kilenc párharcot vívott meg az első számú európai kupában, és mind a kilencből jobban jött ki. Ha a rendes játékidőt vesszük alapul, akkor 11 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség a mérleg, ha a hosszabbításokat is beszámítjuk, akkor 12 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség a mutató. A Bayern München elleni fordítás jelenti a különbséget, hiszen az előző szezonban a Bayern 90 perc alatt ledolgozta az otthon összeszedett hátrányát, ám a ráadást emberhátrányban már nem bírta. Ami viszont így is, úgyis igaz: a Real Sergio Ramos kapitánysága alatt 2016-ban és 2017-ben is megnyerte a BL-t, most pedig három párharc választja el a triplázástól.
Ha pedig az ellenfelek minőségével lenne baj, nézzük a legyőzött ellenfelek listáját sorban: Roma, Wolfsburg, Manchester City, Atlético Madrid, Napoli, Bayern München, Atlético Madrid, Juventus, PSG. Kizárólag a Top5 európai bajnokságból jövő riválisok, amelyek közül jelenleg is (!) a Wolfsburgot leszámítva mindenki dobogós odahaza, mi több, a pillanatnyi német, olasz, angol és francia éllovas is ott szerepel a legyőzöttek között.

(Sport TV)