Sherman oda ment, ahol utálták • SportTV

Sherman oda ment, ahol utálták

2018. 03. 11. 08:51    
Olvasási idő: < 1 perc

A Seattle Seahawks rettegett cornerbackje, Richard Sherman a következő három idényben a San Francisco 49erst erősíti.

A papírformának megfelelően gyorsan talált csapatot magának a Seattle Seahawksnál létszámfelettivé váló Richard Sherman. A négyszeres Pro Bowl-résztvevő hároméves szerződésben egyezett meg a San Francisco 49ersszel, amely ezen idő alatt 39,15 millió dollárral honorálja szolgálatait. A Niners szombaton még meg akar győződni arról, hogy a cornerback Achilles-sérülése rendbe jön, ez megtörtént, a felek arra számítanak, hogy Sherman az edzőtábor elejétől a csapattal készülhet.
„Hálás vagyok Johnnak és Kyle-nak, hogy hittek bennem. Még néhány apróságot papírra kell vetni, de Sherm megérkezett az öbölbe” – mondta a játékos az ESPN-nek, megköszönve John Lynch general manager és Kyle Shanahan vezetőedző támogatását.
Shermant a Niners mellett hívta a Tennessee Titans, a Detroit Lions, az Oakland Raiders, a Houston Texans, a Tampa Bay Buccaneers és a Green Bay Packers is, ő azonban végül a vele különös kapcsolatban lévő San Franciscót választotta. Egyrészt a közeli Stanfordra járt egyetemre, másrészt viszont a 2011 és 2013 között különösen éles San Francisco-Seattle rivalizálás egyik leggyűlöltebb alakja volt. Most viszont hasznos tagja lehet az előző szezon végére nagyon összeálló 49ersnak, főleg, ha úgy játszik, ahogyan a ligába való 2011-es megérkezése óta. Az azóta szerzett 32 interceptionjének és 99 kivédekezett passzának nincs párja például az NFL-ben.

(Sport TV)