Ronaldo az idény legjobb góllövője • SportTV

Ronaldo az idény legjobb góllövője

2018. 03. 12. 07:42    
Olvasási idő: 2 perc

Mindkét spanyol gigász idegenből vitt haza három pontot ­– a Real nehezebben, a Barca egész könnyedén. Ronaldo tovább nyomul a góllistán, már vezet az idényben szerzett gólokban, Luis Suárez pedig nullára csökkentette az eddig számára be nem vett hálójú csapatok számát.

­EIBAR­–REAL MADRID 1–2

+ Cristiano Ronaldo 34. szezonbeli meccsén, az Eibar ellen szerzett első góljával elérte az idényben a 32. találatát, ezzel behozta Messit, aki 41 mérkőzésen volt ugyanennyiszer eredményes. A második góllal a portugál ötszörös aranylabdás meg is előzte az argentin ötszörös aranylabdást.
o CR7 a legutóbbi 7 mérkőzése mindegyikén betalált (összesen 12 gólt szerzett), ilyen hosszú gólsorozata legutóbb négy éve volt, amikor 2014 augusztusa és novembere között 12 egymást követő tétmérkőzésén eredményesnek bizonyult.
= Ramis a harmadik gólját szerezte a Ligában az idény során. Mindhármat fejjel érte el, kettőt ebből a legutóbbi 35 napban. A Real a legutóbbi 13 mérkőzéséből már 12-edszer nem tudta megúszni kapott gól nélkül.
+ Cristiano góljai nélkül a Real Madridnak 11-gyel kevesebb bajnoki pontja lenne. Csak a Celtából Iago Aspas (14 pont) és az Espanyolból Gerard Moreno (12) volt fontosabb saját csapata számára, mint Roni a Realnak.
o CR7 az Eibar elleni összesen 3 idegenbeli Real-meccsen hat gól közvetlen részese volt: ötöt maga szerzett és egy gólpasszt is adott.

MÁLAGA­–BARCELONA 0­–2

+ Luis Suárez a Málagában már a 35. különböző ellenfél kapujába talált be, nincs olyan élvonalban játszó csapat, amely ellen pályára lépett és ne lőtt volna gólt neki.
o A legutóbbi 25 meccsen, ahol Suárez vezető gólt szerzett, egyszer sem kapott ki a Barcelona (23 győzelem, 2 döntetlen).
= A kezdő sípszó pillanatában 56 pont volt a különbség a két csapat között a bajnoki táblázaton. A 28. fordulóban még sosem került össze a LaLigában még két együttes, akik közt ekkora volt a pontdifferencia.
+ Philippe Coutinho a liga negyedik sarkazós gólját szerezte az idényben. Az előző három szerzője: Stuani, Deulofeu (ugyancsak a Málaga ellen) és Portu.
o A Málagából állították ki messze a legtöbb játékost (8) a 2017–18. évi bajnokságban. A követő legtöbb: Alavés, Real Madrid, Real Sociedad, Valencia és Villarreal (4-4), majd Betis, Eibar, Gatefe és Levante (3-3).
= Másodszor fordul elő a LaLiga históriájában, hogy egy csapat veretlen marad a 28. forduló után is. Erre ezt megelőzően Ormaetxea edző Real Sociedadja volt képes 1979–80-ban, amely aztán a 33. fordulóban a Sevilla ellen veszítette el a veretlenségét. Veretlenül bajnoki címet eddig a LaLigában csak az Athletic Bilbao (1929–30) és a Real Madrid (1931–32) nyert, de akkor még csak tízcsapatos, 18 fordulós volt a bajnokság.
+ Jordi Alba 9 asszisztjával a a LaLiga védőinek gólpasszkirálya.
o Ousmane Dembélé 8 csellel próbálkozott a Málaga ellen – öt sikerült is neki – , ez a legmagasabb adat az idényben a LaLigában.

(Sport TV)