LeBron, a trükkös zsugabubus • SportTV

LeBron, a trükkös zsugabubus

2018. 03. 12. 14:39    
Olvasási idő: < 1 perc

Annyi jelzőt használtunk a közelmúltban már LeBron Jamesre, hogy kezdünk kifogyni belőlük, de amit a Lakers ellen csinált, arra tényleg kevés megfelelő jelző van.

A Cleveland Cavaliers szupersztárja, az NBA jelenlegi első számú alakja, LeBron James 203 centiméter magas, és pályafutása során hivatalosan játszott már dobóhátvédtől magasbedobó posztig (2-4) mindenhol. De mindenki tudja, igazából irányítóként is remek, nagyon jól lát a pályán, és kiválóan ki tudja szolgálni a társakat. Az aktuális szezonban a magasbedobó vagy erőcsatár pozíció a hivatalos posztja, de ez nem akadályozza meg abban, hogy ne osszon ki karriercsúcsot jelentő 9 gólpasszt meccsenként, amivel második a ligában a 10,1 gólpasszt átlagoló Russell Westbrook mögött.
És ha azt hinné valaki, hogy ezek a passzok ilyen himihumi megoldásokból jönnek össze, annak elég jó példa lehet a Los Angeles Lakers elleni meccs, amin három olyan passzt osztott ki, amilyeneket Magic Johnson korában láthattak rendszeresen a Lakers nézői. Egy passzcsel utáni no look pass, ami a kommentátort is átveri, egy lábközötti gólpassz és egy olyan zsuga csukóból, amit a kézilabdázók is megirigyelnének.
Íme:

(Sport TV)