Ronaldo sokkal egyszerűbb lett • SportTV

Ronaldo sokkal egyszerűbb lett

2018. 03. 13. 17:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Cristiano Ronaldo a legutóbbi 10 tétmérkőzésén 17 gólt szerzett, úgy, hogy közben átalakította a játékát. Egyszerűbb lett, sokkal kevesebb érintésből próbál gólt szerezni.

Cristiano Ronaldo a visszafogott ősz után 2018 elején ismét elképesztő mértékben terrorizálja az ellenfelek védelmét. A Real Madrid portugál aranylabdása az idei 12 tétmérkőzésén 17 gólt szerzett (ez még inkább imponáló, ha hozzátesszük, hogy a gólokat az előző 10 meccsén lőtte, a Celta Vigo és a Villarreal ellen csak bemelegített), és jó úton jár afelé, hogy nyolcadik madridi idényében hetedszer jusson el 40 gólig. Most 33-nál tart, és figyelembe véve, hogy a Realnak még legalább 12 tétmeccse van hátra az évadból, ez nem lehetetlen feladat. Sőt.
Ami viszont meglepő, hogy a gólszerzés kapcsán megváltozott Ronaldo játéka. A Marca azt figyelte meg, hogy leegyszerűsítette a futballját, illetve próbál gyorsabban gondolkozni a védelemnél. A 33 góljából 22-t ugyanis az első labdaérintéséből szerzett, és csak a maradék egyharmadot előzte meg cselsorozat vagy több labdaérintés. Január óta meg még inkább imponáló a mutató, hiszen a 17 góljából 14-et szerzett így. Persze, ez még sehol sincs Hugo Sánchezhez képest, aki az 1989–90-es idényben mind a 38 gólját az első érintésből szerezte.

(Sport TV)