Brees: mindörökké Saints! • SportTV

Brees: mindörökké Saints!

2018. 03. 13. 17:42    
Olvasási idő: < 1 perc

A 2018-as idényben is Drew Brees lesz a New Orleans Saints quarterbackje, miután újabb kétéves szerződésben állapodott meg a csapattal.

A több csábító lehetőség dacára Drew Brees úgy döntött, marad a New Orleans Saints csapatánál, így aztán alighanem innen is vonul majd vissza. A 39 éves quarterback kétéves, 50 millió dollár (ebből 27 millió garantált) összértékű szerződésben állapodott meg az együttessel, de a Saints az első szezon után kiléphet a szerződésből.
„Szeretem a csapatot, és nagyon izgatott vagyok az előttünk álló lehetőségek miatt” – nyilatkozta Brees, aki az átalakított gárdával a mögöttünk hagyott playoffban főcsoport-elődöntőt játszott. A feljavult futójátéknak (Alvin Kamara sokat tett érte) és a feljavult védekezésnek (itt is egy újonc, Marshon Lattimore lett vezér) köszönhetően Brees vigyázhatott magára és a labdára. A Saintsnál töltött 12 idénye alatt egyszer sem passzolt ilyen kevés yardot (4334), ilyen kevés touchdownt (23) és adta el ilyen kevés alkalommal (8) a labdát. Viszont a 72 százalékos passzolási pontosságával új NFL-csúcsot állított fel.
Brees 2010 elején Super Bowlt nyert a New Orleansszal – az eddigi egyetlent a csapattal. Ő maga pedig lassan a liga legtöbb yardot passzoló quarterbackje lesz, már csak 1496 yard választja el Peyton Manning 71 940 yardos rekordjától.

(Sport TV)