A Denver Keenumot választja • SportTV

A Denver Keenumot választja

2018. 03. 13. 12:14    
Olvasási idő: < 1 perc

A Denver Broncos vezérkara úgy döntött, Case Keenum lesz a csapat új quarterbackje: a Minnesota Vikingstől érkező játékos szabadügynökként csatlakozik a kerethez.

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy az NFL-ben újjáépítésről beszéljünk” – jelentette ki John Elway, a Denver Broncos general managere. Így aztán az egykori kiváló quarterback nem azt választotta, hogy zöldfülűt húz a drafton, hanem egy bevált irányítót szerződtet a szabadügynökpiacon. A választása végül nem az agyonfuttatott Kirk Cousinsra vagy a New Orleans Sainstsszel még mindig egyezkedő Drew Breesre esett, hanem a Minnesota Vikingsszel a legutóbbi 14 startja alkalmával 11-3-as mérleget összehozó Case Keenumra esett. Keenum tavalyi menetelése azért is volt meglepő, mert alapesetben Teddy Bridgewater és Sam Bradford mögött csak a franchise harmadik számú QB-jének számított, viszont a sérülések miatt be kellett ugrania, és mint ilyen, főszereplő lett.
Elwaynek egyszer már bejött, hogy szabadügynököt szerződtetett: 2012-ben Peyton Manningre csapott le – eléggé kockázatos módon, hiszen Manning nyakműtétek után nem volt teljesen egészséges –, a jutalma négy AFC West-győzelem, két Super Bowl-részvétel, ebből egy végső diadal. Most viszont kell az átalakítás és a drafton való jelentős odafigyelés, mert egyrészt a Broncos az előző két idényben lemaradt a rájátszásról, másrészt pedig jelenlegi keretéből csak Von Miller járt már úgy Pro Bowlon, hogy őt a Denver vitte el a játékosbörzén.
Az is érdekes, hogy a Denver története során sohasem választott túl jól irányítót a drafton. Erre bizonyíték, hogy a franchise történetének legjobban passzoló hét játékosa közül öt is szabadügynökként vagy csere útján került a csapathoz, beleértve a listavezető Elwayt is.
Keenum szerdán, a szabadügynökpiac nyitányán írhatja alá az új szerződését.

(Sport TV)