Westbrook százados szolgálatban • SportTV

Westbrook százados szolgálatban

2018. 03. 14. 11:28    
Olvasási idő: < 1 perc

Russell Westbrook pályafutása 100. tripladuplájával vezette győzelemre csapatát, az Oklahoma City Thundert az Atlanta Hawks ellen. Szűk elit tagja lett, de van ennél még feljebb számára.

Russell Westbrook, az Oklahoma City Thunderés úgy általában az egész NBA sokoldalú szupersztárja 32 pontos, 12 gólpasszos és 12 lepattanós mutatvánnyal jelentkezett az Atlanta Hawks ellen, és pályafutása során már 100. alkalommal zárt tripla-duplával alapszakasz-mérkőzést.


De miért is olyan nagy szám ez a 100 tripla-dupla? Azért, mert ezt a határt rajta kívül csak Oscar Robertsonnak (181), Magic Johnsonnak (138) és Jason Kiddnek (107) sikerült elérnie. Mérget merünk rá venni, hogy Kidd vagy még ebben a szezonban vagy a következőben már csak negyedik lesz az örökrangsorban, mert Westbrookban még van potenciál. De Johnson sem lehet örökké második…
Egyébként Westbrook abban már harmadik, hogy 736 meccsre volt szüksége a századosi ranghoz, míg Oscar Robertsonnak 277-re, Magicnek pedig 656-ra.


A jelenleg is aktív kosarasok közül LeBron James a második, aki szintén tripla-duplázott az NBA március 13-i játéknapján a Phoenix Suns ellen, így karrierje 69-ik ilyen performanszát mutatta be. Ezzel együtt megdöntötte saját tavalyi rekordját, hiszen ez volt a szezonban elért 14. tripla-duplája, az eddigi csúcsa 13 volt a 2016-17-es évadból. James ötödik ezzel az örökranglistán, Westbrook és közötte csak Wilt Chamberlain tanyázik 78 ilyen mérkőzéssel.

(Sport TV)