Simmons Magicék nyomában • SportTV

Simmons Magicék nyomában

2018. 03. 16. 09:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Ben Simmons lett az NBA történetének harmadik olyan játékosa, aki újoncként 1000 pontig, valamint 500-500 lepattanóig és asszisztig eljut.

Ha valaki újoncként bekerül Oscar Robertson és Magic Johnson társaságába, az legalábbis egy nagyívű NBA-pályafutást és minimum egy aranygyűrűt (Robertsonnak 1, Magicnek 5 van) vetít előre. Na, mármost, Ben Simmons, a Philadelphia 76ers játékosa bekerült az eddig kettőjük általuk alkotott klubba, és ő lett a harmadik kosaras a ligában, aki újonc évében 1000 pontig, valamint 500-500 lepattanóig és gólpasszig jutott. Simmonsnak a New York Knicks elleni mérkőzés előtt már csak az asszisztok terén volt némi elmaradása, de a 118-110-re megnyert meccsen a 12 gólpassz bőven átsegítette az álomhatáron.

„Szürreális tudni, hogy egy régóta játszott, a világnak sok nagyszerű sportolót adó játékban Magic és Oscar Robertson társaságában csúcstartó lehetek” – mondta Simmons. A 76ers erőssége egyébként 13 ponttal, 10 lepattanóval és 12 assziszttal tripla-duplát ért el, ebben az idényben már a nyolcadikat. Újoncként nála többet (26), csak Robertson könyvelhetett el, az örökranglista harmadik helyén Magic Johnson áll héttel.
Simmons egyébként (a Utah Jazzt erősítő Donovan Mitchell-lel) az egyik legnagyobb esélyese az év újonca címért zajló versenynek. A Philadelphia büszkesége 16,2 pontot, 7,8 lepattanót, valamint 7,7 asszisztot átlagol, csapata minden bizonnyal ott lesz a playoffban – soha rosszabb újoncszezont!

(Sport TV)