Újra összeállt a McCourty-blokk • SportTV

Újra összeállt a McCourty-blokk

2018. 03. 16. 05:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Az egyetemi évek után ismét együtt játszhat a McCourty-ikerpár: Jason ugyanis a Cleveland Brownstól a New England Patriotsthoz szerződött, ahol fivére, Devin az egyik kapitány.

A Rutgers Universityn még egymás mellett játszottak cornerbacket, a New England Patriotsban viszont már eltérő poszton játszhatnak – de legalább újra összeállhat a McCourty-ikerpár. Devin ugyebár a Patriots egyik kapitánya és safetyje, mostantól pedig Jason is az idei nagydöntős játékosának vallhatja magát. Csak ő megragadt az egyetemről jól ismert cornerback poszton, és az NFL-ben a Tennessee Titans, majd pedig a Cleveland Browns színeiben 2009 óta 16 interceptiont, 8 kierőszakolt fumble-t, 570 tackle-t, 1 sacket és 3 touchdownt könyvelhetett el. Az elképesztő takarítást tartó Brownsnál még egy év volt hátra a szerződéséből, de a csapat mindenképpen megszabadult volna tőle, így viszont jól járt, hiszen a Patriotstól még kapott is valamit a játékosért. Konkrétan egy hatodik körös draftcetlit, miközben Jason McCourtyval együtt egy 7. körös cédula is a New Englandhoz vándorolt.
Jason McCourty alapfizetése 2,375 millió dollár lesz a Patriotsnál, a cornerback poszton Stephon Gilmore, Eric Rowe, Jonathan Jones és Cyrus Jones lesz a riválisa.
Az NFL-ben nem az övék lesz az első ikerpár, amely egy csapatban szerepel: korábban Brian és Brandon Dixon a New Orleans Saints csapatát erősítette.

(Sport TV)