Nowitzkinek meglesz a 20 év NBA • SportTV

Nowitzkinek meglesz a 20 év NBA

2018. 03. 18. 14:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Dirk Nowitzki úgy döntött, még egy évvel megtoldja az európai játékosok között amúgyis példátlan pályafutását, így az 1999-es bemutatkozása után húsz évvel is a parketten lesz az NBA-ben.

„Ha az utolsó mérkőzéseken semmi különös sem történik, akkor szinte biztosan folytatom. Ha a testem is úgy gondolja, a következő idényben is itt akarok lenni” – Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks legendája ezekkel a szavakkal jelentette be a Bild am Sonntag című német lapnak, hogy a 2018-2019-es évadban is alighanem a parketten látjuk viszont. A 39 éves kosaras egy ideig lebegtette, hogy áprilisban játssza az utolsó NBA-meccsét, most azonban, úgy tűnik, megvan a végleges, a folytatásról szóló döntés.
Nowitzki a közelmúltban olyan egykori dallasi sportnagyságokkal beszélgetett, mint a kosaras Steve Nash és Michael Finley vagy a jégkorongozó Mike Modano. Ők győzték meg arról, hogy rápakolhat még egy esztendőt a karrierjére. „Mindannyian azt mondták, játssz olyan hosszan, amilyen hosszan csak tudsz. És hogy még egyszer nem lesz ilyen korszakod. Így aztán abból indulok ki, hogy a következő évben is itt leszek” – mondta az NBA-ben 1999-ben bemutatkozó, 2011-ben bajnoki címet nyerő német játékos.

Nowitzki mostani döntése alighanem hatással lesz a ligában legtöbb meccset játszók örökrangsorára is. A „The German Wunderkind” 1463 találkozóval jelenleg az ötödik, és ha tényleg folytatja, a következő évad elején utoléri Karl Malone-t (1476 mérkőzés), a szezon közepén pedig befoghatja John Stocktont (1504) és ezzel felléphet a dobogóra. Kareem Abdul-Jabbar (1560) és Robert Parish (1611) azért inkább már csak két szezon alatt fogható be.

(Sport TV)