McGrady a Magic ikonja lett • SportTV

McGrady a Magic ikonja lett

2018. 03. 21. 14:01    
Olvasási idő: 2 perc

Az Orlando Magic egykori ikonját, Tracy McGradyt beiktatták az Orlando Magic saját Hírességek Csarnokába.

Két bajunk van Tracy McGradyvel. Az egyik, hogy egyszer ugye poszterre rakta szakértőnket, Dávid Kornélt, akinek a Toronto Raptors elleni meccse egyébként nem volt rossz, mégis ezért emlékezünk rá:


A másik ok az, hogy a 90-es évek magices közönségkedvencének (és e sorok írójának egyik legnagyobb kedvencének), Penny Hardawaynek 1-es mezét választotta, amikor 2000-ben a Toronto Raptorsból az Orlando Magicbe igazolt. Nem véletlen, hogy a Redditen önálló topicja van annak, hogy Penny vagy McGrady érdemli meg jobban, hogy a Magic egyszer majd visszavonultassa az egyes mezét. A klubnál eddig még csak a hatost vonultatták vissza, ami a hatodik emberé, a közönségé, úgyhogy valójában ez még nem jött elő a valóságban.
De ez itt most nem a sérelmek ideje és helye, hiszen mindenki, aki látta valaha Tracy McGradyt, imádja, mert csodálatos kosárlabdát játszott, és amíg nem hátráltatták sérülések, megállíthatatlan volt. Négy szezonon át volt az Orlando Magic játékosa, itt egymás után kétszer, 2003-ban és 2004-ben pontkirály volt a ligában, négyszer volt All-Star, kétszer az All-NBA első, kétszer pedig a második csapatába került, 2001-ben pedig a legtöbbet fejlődött játékos lett. Ő tartja a franchise-rekordot az egy meccsen szerzett legtöbb ponttal, 62-t szórt 2004-ben a Wizardsnak. És van egy mozdulat, amit szerintünk sohasem felejt el senki, a 2002-es All-Star-gálán feldobta magának palánkra a labdát, hogy a visszapattanót zsákolja be. Nem véletlenül első ezen a listán:


Egyetlen dolgot nem ért el soha az Orlandóval (sem), csapatsikereket. Ebben bőven benne volt az, hogy a 2000-ben vele együtt a Magichez szerződtetett Grant Hill, akivel remek duót alkottak volna, összesen 47 meccset játszott ebben a négy szezonban.
2017-ben a nagy Hírességek Csarnokába már bekerült, most az Orlando Magic is beiktatta a sajátjába, ő a negyedik játékos a franchise történetében, aki ide bekerül (Nick Anderson, Shaquille O’Neal és Anfernee Hardaway után). Egyébként McGrady ma a Magic vezérigazgatójának asszisztenseként dolgozik.
Ebben a videóban is van pár emlékezetes megmozdulás:

A jelenlegi Magic-játékosok is beszéltek T-Mac-ről:


McGrady köszöntetet mondott mindenkinek, és elárulta, ez azért is nagy dolog neki, mert Floridában nőtt fel, és fiatalként is azt mondta mindig, hogy majd egyszer a Magic játékosa lesz. És elárulta, hogy a klubnál töltött négy éve a legjobb évei közé tartozott:

(Sport TV)