Superman újra feltűnt az égen • SportTV

Superman újra feltűnt az égen

2018. 03. 22. 12:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Dwight Howard, a Charlotte Hornets centere a kilencedik NBA-játékos, aki belépett abba a díszes társaságba, amelynek tagjainak sikerült egy meccsen legalább 30 pontot és 30 lepattanót szerezniük. Ez olyan nagy dolog, hogy a másik korábbi Supermannek, Shaquille O’Nealnek sem sikerült ez pályafutása során.

Kezdjük az elején, 30 pontot is nagy dolog dobni egy NBA-meccsen, de 30 lepattanót szerezni szinte lehetetlen. Összesen 170 alkalommal történt ez meg a liga történetében, és tegnap estig legutóbb hat éve, 2012-ben Andrew Bynum volt képes erre a bravúrra. Most azonban a Charlotte Hornets magasembere, Dwight Howard a Brooklyn Nets ellen éppen 30 lecsorgó labdát szedett le.


Sőt, ő ehhez még hozzátett 32 pontot, és ezzel egy még szűkebb elit tagja lett, a 30/30-as klubbé, amelyben a jelenlegi aktív játékosok közül csak Kevin Love-ot találjuk. Viszont Love és Howard előtt egészen 1982-ig kell visszamenni, hogy klubtagsági teljesítményre leljünk. Akkor Moses Malone volt képes a bravúrra. A dátumból kivehető, hogy többek között a 80-as, 90-es és 2000-es években az NBA-t uraló centeróriások (Olajuwon, Ewing, Robinson, Mutombo, O’Neal, Mourning) vagy a lepattanóban nagyon erős Charles Barkley és Dennis Rodman sem lett klubtag. Ebben a tekintetben korábban Love és most Howard az elődök fölé nőtt. Love egyébként üdvözölte is a klubban Howardot a Twitteren.
És hogy miért örülünk annak, hogy Superman újra Superman volt?
Mert sérülései miatt nagyjából négy éve (de talán van az hat is) várjuk már, hogy Clark Kent ismét átöltözzön, és elmondhatjuk, 2018. március 21-én Superman ismét feltűnt az égen.

(Sport TV)