Veszprém: bravúr kell a nyolchoz! • SportTV

Veszprém: bravúr kell a nyolchoz!

2018. 03. 31. 09:59    
Olvasási idő: 2 perc

Egy már-már szokásos kis EHF-kupás felvezetés után következik a délután derekán a Veszprém BL-nyolcaddöntője. A Telekomnak a pocsékul sikerült dániai első találkozó után bravúrra van szüksége ahhoz, hogy elfoglalja ”szokásos” helyét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

SILKEBORG–MAGDEBURG

Jelképes mérkőzésre kerül sor Dániában az EHF-kupa csoportkörének zárófordulójában. Pontosabban csak a hazaiak számára van tétje. Az SC Mageburg ugyanis 10 ponttal már megnyerte a csoportot, a Bjerringbo-Silkeborg viszont csupán 4 pontot gyűjtött, de ezzel is megelőzi a 3-3 egységet jegyző SZKA Minszket és Tatran Presovot. A másik párban a fehérorosz és a szlovák csapat csatájának győztese megelőzheti a dánokat, ha nem szereznek legalább egy pontot az eddih hibátlan németektől. (A Silkeborgnak mindkét rivális ellen jobb a mérlege.) A képlet tehát egyszerű: a házigazda a továbbjutásért, vendége a százszázalékos mérlege megtartásáért száll harcba.

VESZPRÉM–SKJERN

A „dán előétel” után jön a „dán főfogás”. Reméljük, a Veszprém kitátja száját és bekapja a Skjernt, amely nem akad a magyar bajnok torkán. A feladat roppant nehéz, de nem lehetetlen. A bakonyiak klasszisa lehetővé teszi a hétgólos különbség behozását,. De ahhoz minden csapatrészben nem csupán javulásra, de klasszis teljesítmények sorára is szükség lesz Ljubomir Vranjes együttesének.
„Remek alapot teremtettünk, de roppant nehéz dolgunk lesz Magyarországon” – nyilatkozta az európai szövetség BL-honlapjának Marcus Olsson, aki 77 góljával jelenleg 2. a sorozat góllövőlistáján.
A Veszprém 88. mérkőzését játssza a BL kieséses fáisában, de hogy ötödször is eljuthasson sorban a Final Fourba, hatalmas „comebacket” kellene produkálnia azzal az ellenféllel szemben, amely már 9 góllal is vezetett ellene az első találkozón. Legutóbb öt éve vesztett hazai meccset a Veszprém a playoffban hazai pályán (a Kiel ellen). Még sosem fordított 7 gólos hátrányból, ezt megelőzően 7 éve, a 2010–11-es idényben veszített ennyire nyolcaddöntőben (a Barcelona ellen 21–28).
A dánok kapitánya, a norvég Bjarte Myrhol egykori klubjához látogat Veszprémbe, ahol 13 évvel ezelőtt játszott. A Skjern, ha továbbjut, az első dán csapat lehet a negyeddöntőben az AB Köbenhavn 2012-es hasonló sikere óta.
A párosítás továbbjutója a francia Nantes és a fehérorosz Meskov Breszt párviadalának győztesével játszik a Final Fourba jutásért.

(Sport TV)

SPORT1 15:00 Bjerringbro-Silkeborg–SC Magdeburg EHF-kupa A-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); 17:00 Telekom Veszprém HC–Skjern Handbold Velux EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)

SZUPER VÍZICSATA RECCÓBAN

A vízilabda „Barcelonája” és „Real Madridja” csap össze a BL 11. játéknapján. No nem két azonos országbeli csapat, hanem a „halmozó” (ötből öt trófeát megszerző) Szolnok mérkőzik meg Itáliában a legtöbbszörös BEK-/Euroliga-/BL-győztessel, a 8-szoros kupabirtokos Pro Reccóval. Az olaszok ebben a kiírásban csupán egyetlenegyszer szenvedtek vereséget – „természetesen” Szolnokon még december 9-én, 10–9-re. Cseh Sándor címvédő együttese ugyan már három vereséget is elszenvedett – a Spandautól(!) és a ZF-Egertől kétszer is kikapott, ám ha van csapat a mezőnyben, amely képes elkapni (ismét?) a „világválogatott” olasz együttest, az csak a Dózsa Közgép lehet. Amúgy a továbbjutása természetesen egyik csapatnak sem forog kétségben, de ez igazi presztízsütközet lesz, bizton állíthatjuk!…
Sport2 20:30 Pro Recco–Szolnoki Dózsa Közgép vízilabda BL, B-csoportmérkőzés (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor)