Ronaldo és a magasugró világcsúcs • SportTV

Ronaldo és a magasugró világcsúcs

2018. 04. 05. 17:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Kicsit tudományosra vesszük a figurát a mai Út Kijevbe című BL-magazinunkban: magasság, sebesség, forgatás – lesz itt mindent, ami egy hajdani fizikaórán elő tudott kerülni, és ami kapcsolatba hozható a Bajnokok Ligája negyeddöntőivel.

Ilyen még úgysem volt: fizika- és matematikaórát tartunk az Út Kijevbe című Bajnokok Ligája-magazinban. A Delta nevű elemző rendszer segítségével ugyanis mindent megpróbálunk lemérni-megnézni, ami fontos lehetett a BL-negyeddöntők első felvonásán.
Petur András műsorvezető már tett egy olyan ígéretet a keddi élő adásban, hogy megnézzük, Cristiano Ronaldo milyen magasan rúgta meg a labdát az ollózós gólja előtt. A végeredmény megvan, annyi már most biztos, hogy magasabban járt, mint a jelenleg érvényben lévő magyar magasugrócsúcs, az meg már derüljön ki az adásból, hogy Javier Sotomayor világcsúcsát sikerült elérnie vagy sem.
Aztán rámegyünk a sebességre is. Oxlade-Chamberlainnek a Manchester Cityt padlóra küldő lövésénél megnézzük a labda sebességét. Azt nem állítjuk, hogy föld körüli pályára állította a labdát a Liverpool középpályása, de azt igen, hogy embereset bombázott a City kapujának jobb sarkába.
A harmadik kiemelt eset pedig az lesz, hogy megnézzük, mennyire mozgatható a vonal a Camp Nouban. Azaz: igazuk van a Roma-szurkolóknak és Makkelie-nek, valamint stábjának minimum szemüvegre, de inkább egy jó videóbíróra lett volna szüksége Pellegrini esésénél vagy igaza van Puhl Sándornak, és helyesen döntött a holland játékvezetői egység. Tehát: hol követték el a faultot a hazaiak a Barca 1–0-s vezetésénél?

(Sport TV)

A Sport1-en 18:30-kor élőben jelentkezünk az Út Kijevbe című BL-magazinunkkal.