Legutóbbi frissítés 2018. április 07. 09:38
UEFA Bajnokok Ligája

Levélben ajánlom! bezár

Budapest megállította Ronaldót!

Fotó: GETTYIMAGES

Cristiano Ronaldónak európai nagyvárosok egész sorában talált a kapuba, viszont Budapest (és úgy általában Magyarország) kimaradt a szórásból.


Cristiano Ronaldo pályafutásának első torinói duplája újra munkát adott a statisztikusoknak, és meglepő módon egy listán Magyarország, illetve Budapest áll az első helyen. A Marca ugyanis azt nézte meg, hogy a különböző országokban és városokban nemzetközi mérkőzésen mennyire volt eredményes a portugál aranylabdás. Ronaldo eddig 40 UEFA-tagországban játszott, ezek közül 26-ban gólt szerzett. (A válogatottat leszámítva minden esetben az idegenbeli meccseket vették figyelembe.) Azon országok között, ahol járt, de nem talált a kapuba, Magyarország az első, mert nálunk eddig háromszor vendégeskedett, úgy, hogy egyszer sem volt eredményes. A Manchester Uniteddel 2005. augusztus 24-én a Debrecen vendégeként a budapesti Puskás-stadionban nyert 3-0-ra, de nem talált a kapuba, akárcsak a két itteni válogatott meccsén, amelyet 2009. szeptember 9-én, majd tavaly szeptember 3-án is 1-0-ra nyert meg Portugália a magyar fővárosban. A három „shutouttal Budapest is listavezető, holtversenyben Bragával, ahol a portugál nemzeti tizeneggyel háromszor játszott, de képtelen volt gólt szerezni.
Az apropót egyébként az szolgáltatta, hogy a keddi volt Ronaldo első duplája Torinóban, összesen pedig már az 51. olyan település volt ez, ahol egy mérkőzésen legalább kettőig jutott. A portugál támadó három klubcsapat (Sporting, Manchester United, Real Madrid) és egy válogatott színeiben 76 európai városban játszott, 45-ben gólt is szerzett. CR7 egyébként pályafutása második szakaszában különösen eredményes nemzetközi találkozókon: az első 150 meccsén 73 gólt szerzett, az azóta lejátszott 103-on pedig 111-et. Az elmúlt éve meg egyenesen elképesztő, hiszen 2017. április 12. őta 24 nemzetközi találkozója volt, 18-on kapuba talált, összesen 32 alkalommal.

(Sport TV)

Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!