Bivalyerős az All-Rehab Team • SportTV

Bivalyerős az All-Rehab Team

2018. 04. 07. 08:52    
Olvasási idő: 5 perc

Kijelenthető, rengeteg klasszis játékos hagyta ki a 2017-18-as szezon nagy részét vagy szenvedett súlyos sérülést, ami a pályafutása későbbi szakaszára is hatással lehet, esetleg pont a rájátszásra nem áll majd rendelkezésre. Legutóbb Kyrie Irvingről derült ki, hogy térdműtéte után legalább 4-5 hónapot kihagy, így nem lesz ott a playoffban, egy egyébként kiváló alapszakasz után. Sajnos bivalyerős keret jöhetne össze azokból, akiknek a sérülései legalább annyi témát szolgáltattak idén, mint a játékuk.

1. Patrick Beverley (Los Angeles Clippers): 11 meccs, ennyiszer láthattuk Beverleyt a Los Angeles Clippers mezében ebben a szezonban, pedig a Chris Paulért érkező csomag egyik fontos darabja ő volt. Azonban térdműtét miatt hosszú hónapokra kidőlt.

2. Mike Conley (Memphis Grizzlies): Karrierje legjobb szezonját futotta tavaly az irányító, először átlagolt 20 pont felett. Az idén azonban mindössze 12 meccset tudott játszani a Memphis Grizzliesben. Nem is csoda talán, hogy összeomlott a csapat, és már csak azért küzdhet, hogy ne legyen ligautolsó, vagy épp ellenkezőleg, hogy túltankolja a Hawkst és a Sunst. A játékosnak a sarkát műtötték meg, a következő szezonra a tervek szerint teljesen felépül.

3. DeMarcus Cousins (New Orleans Pelicans): Minden szurkolóknak fájó veszteség a kiesése, de különösen azoknak, akiknek tetszett, hogy ismét összeállt egy ikertorony az NBA-ben. Anthony Davisszel páratlan párost alkottak egészen addig, amíg Cousins januárban el nem szakította az Achillesét (az szakadt el korábban Kobe Bryantnek, vagy ha más sportágból keresnénk példát, a kézilabdázó William Accambraynek, illetve David Beckhamnek is). Cousins olyan statisztikákat is produkált, amiket előtte éveken át senki nem tudott. Viszont az ő sérülése után őrült meg igazán Davis, aki brutális meccseket produkált a szezon második felében. Ugyanakkor korábban ő is elismerte, a rájátszásban lett volna nagyon fontos, hogy ők ketten a többi nyugati csapat ellen harcra készek legyenek. Cousins nyáron szabadügynök lesz, kíváncsian várjuk, hogyan fog dönteni, de nem lesz könnyű dolga, ha már a szezonnyitón pályára akar lépni, viszont nem is lehetetlen, hogy sikerül. Bízzunk benne, hogy visszatérése után tudja tartani a tőle megszokott színvonalat.

4. Stephen Curry (Golden State Warriors): Curry karrierje második legkevesebb alapszakaszmeccsét játszotta 2017-18-ban. De nemcsak ez a rossz hír, hanem hogy épp most sérült meg újra, és csak találgatások vannak arról, hogy térdsérüléséből vissza tud-e térni a playoff nyitányára vagy csak a második körre, ha továbbjut a csapat. Szezon végén különösen sokat számít, hogy egy játékos sérülése után 3 vagy 6 hetet kénytelen kihagyni. Reméljük, a 30 éves irányító mielőbb és minél jobb állapotban visszatér majd.

5. Markelle Fultz (Philadelphia 76ers): Van olyan, hogy az 1/1-es alig 10 meccset játszik egy alapszakaszban, de az ő esetében az a szerencse, hogy az első négy találkozón és az alapszakasz végén volt bevethető, a köztes részt hagyta ki. Ez azt jelenti, hogy a rájátszásban hozzátehet majd a 76ers játékához. Bár Embiidet ezért nem kellett volna kiütnie (vele fejelt össze a center, ami miatt műteni kell). Csak legyen rendben az a váll, ne fájjon, és dobjon szépen Fultz, akkor reményeink szerint szép karrier áll előtte.

6. Danilo Gallinari (Los Angeles Clippers): Az olasz sohasem arról volt híres, hogy betonból van a teste, és ez a 2017-18-as szezonra különösen igaz. jelenleg úgy áll, hogy 4 részletben 21 meccsre volt jó a Clippersben, ahol az újjáépülő csapatban kulcsszerepe lenne. Bár vélhetően nem véletlenül szerződtette a Clippers, voltak elvárásai vele kapcsolatban. A farizma és a keze akadályozta, de amikor pályára lépett, nem okozott csalódást.

7. Gordon Hayward (Boston Celtics): Rögtön a szezon első meccsén horrort láthattunk, amikor Gordon Hayward egy alley oopra felugrott, és borzasztóan ért földet. Azonnal látta mindenki, milyen nagy a baj. Pedig ő volt Kyrie Irving mellett a Celtics nagy igazolása a nyáron. Sokat vártak tőle, és sokra is készült, hiszen egykori egyetemi edzőjével dolgozhatott volna, viszont helyette maradt a rehab, mert szinte biztos, hogy meccsen nem fogjuk már látni, még ha ő szeretné is azt. Inkább már a 2018-19-es idényre készülhet. Bár nagy veszteség volt az All-Star kiscsatár, Jayson Tatum és Jaylen Brown megoldotta a posztját erre az évre, és tudta őt pótolni a Celtics. Futni mindenesetre már fut:

8. Kyrie Irving (Boston Celtics): A Celtics másik nyári bombaigazolása, Kyrie Irving is kidőlt, és bevalljuk, ő ihlette ezt a cikket. Rutin tisztitásnak indult a dolog, de találtak egy fertőzést a térdében, és újra operálják, hogy eltávolítsanak két csavart belőle. Így viszont 4-5 hónapra dőlt ki, és ugye ez nyilván azt jelenti, már nem léphet pályára ebben a szezonban. Terry Rozier próbálja majd pótolni, de nem lesz könnyű dolga, mert Irving, akit nyáron cseréltek a Cavalierstől a Celticshez, parádésan játszott egész évben, élvezte azt a szabadságot, amit LeBron Jamesszel való szakításával szerzett. Azonban az a fránya térde fájt neki, ami miatt a 2015-ös döntőt is ki kellett hagynia.

9. Zach LaVine (Chicago Bulls): Nem vett vele zsákbamacskát a Bulls, sérült keresztszalagú játékosként cseréltek érte a nyáron. Vissza is tért az egykori zsákolóbajnok, és úgy tűnt, nincs olyan nagy baj. Tett poszterre ellenfelet, és volt csapata ellen 35 pontra is jó volt. Azonban összesen 24 meccsen lépett pályára (legutóbb március 15-én), és most is fájlalja a térdét, bár az is lehet, pihentetik a szezon végére, mert a Bulls számára már nincs túl sok tétje a meccseknek, és nem árthat annak a testrésznek még egy kis pihenő.

10. Kawhi Leonard (San Antonio Spurs): Az egész szezon legnagyobb hiányzója, a 2017-es MVP-szavazás 3., a 2016-os MVP-szavazás 2. helyezettje, aki mindössze kilenc meccsen lépett pályára decemberben és januárban. Igen, a Spurs legjobbjáról, Kawhi Leonardról van szó. Ráadásul az egész történet olyan, mint egy szappanopera, semmilyen hivatalos és megerősített információ nincs a vádlija pontos állapotáról, egyedül Gregg Popovich nyilatkozik róla néha, azonban az ő mondandójából sem tudtunk meg túl sokat. Pedig a Spursnek egy jó Leonardra olyan nagy szüksége lenne, mint egy falat kenyérre. De a pletykák szerint állítólag nem bízik már a klubban, és hiába könyörögtek neki a csapattársak. Már a lehetséges csereüzletekről is elkezdtek beszélni. Lehet, hogy szakít a csendes szupersztár és a Spurs?

11. Jeremy Lin (Brooklyn Nets): Gordon Haywardhoz hasonlóan Jeremy Lin is egyetlen meccsen lépett pályára ebben a szezonban, és ő sem önszántából hagyta el a parkettet annak a meccsnek a végén. A térde sérült meg, és kiderült, hogy a térdkalácsot tartó szalag szakadt el. Okosabban és erősebben akar visszatérni, kőkemény lábizmokkal.

12. Paul Millsap (Denver Nuggets): Millsap nyáron kapott nagyon finom szerződést a Denver Nuggetstől, ám novembertől februárig, valamivel több, mint három hónapig harcképtelen volt csuklósérülés miatt. Ő az egyetlen a listán, akinél azt a pozitívumot lehet venni, hogy a szezon közepét hagyta ki, és a hajrára visszatért. Azonban a szoros nyugati főcsoportban lehet, picit későn, de az is lehet, hogy pont jókor, és Nikola Jokiccsal bevezetik a Nuggetset a rájátszásba. Még negyedik és tizedik is lehet a csapat az alapszakasz végére, de most nagyon jó szériában van.

13. Kristaps Porzingis (New York Knicks): Olyan jól alakult a lett számára minden, míg a Milwaukee Bucks ellen a térdéhez kapott és a földön maradt. Sajnos beigazolódott a félelem, Kristaps Porzingis keresztszalagja szakadt el. 48 meccsen karrierje eddigi legjobb pont- és blokk-átlagát produkálta (22,7 és 2,4), pályafutása során először bekerült az All-Star csapatba, A Knicks nélküle rettenetes 5-25-ös eredményt ért el a szezonban, míg vele 22-26-ot. Azért érezhető a különbség… Egy keresztszalagműtétet követően ezen a szinten – ha nincs komplikáció – 8 hónap után már akár játszhat is, de ha óvatosabbak szeretnének lenni, a következő szezon rajtjáról is lemarad majd. Mindenesetre szeretne erősebben és jobb formában pályára lépni majd.

14. Andre Roberson (Oklahoma City Thunder): Egy igazi védekezőspecialista is van a csapatunkban, aki szintén térdsérülést szenvedett. Neki a térdkalácsot tartó szalagja szakadt el, és azt kellett műteni. 39 meccs jutott neki, úgyhogy idén nem fog bekerülni egyik All-Defensive csapatba sem.

15. Isaiah Thomas (Cleveland Cavaliers, Los Angeles Lakers): Thomasnak nagyon, de nagyon nem úgy alakult a szezonja, ahogyan szeretetett volna. Bostonban hős volt, de Kyrie Irvingért elcserélte a csapat. A Cavaliers tudta, hogy csípősérülésből lábadozik, és végül január másodikán tudták bevetni, azonban alig egy hónap és 15 találkozó múlva a Los Angeles Lakershez cserélték, ahol mindössze egyszer volt kezdő 17 meccsen. Közben kiújult a csípőproblémája, ki is kellett tisztítani a sérült testrészt, négy hónap múlva lesz teljes értékű, tehát a következő szezonra. Azért jött neki rosszul ez az egész mizéria, mert épp most kaszálhatott volna nagyot egy új szerződéssel, ám így vélhetően kisebb összeg szerepel majd a papíron, mint ami mondjuk egy éve szerepelt volna, amikor majdnem pontkirály lett.

Összességében elmondható, elég erős ez a névsor, és nagyon örülnénk, ha ennek a 15 főnek a játékáról kellene beszélni, és nem arról, hogy mennyit és miért sérültek, és hogy ennek vajon lesz-e következménye a pályafutásukra.
Aki a sérülések hátteréről szeretne kicsivel többet is tudni, szakértőnk, Tőrös Balázs vlogjában elég részletesen elemzi a helyzetet:

(Sport TV)