Ászbajnok a renitens ellen • SportTV

Ászbajnok a renitens ellen

2018. 04. 13. 09:43    
Olvasási idő: 2 perc

Ma este a két első negyeddöntővel kezdjük ötmeccses közvetítés-sorozatunkat az amerikai salak pályás teniszbajnokságról, Houstonból.

Az először 1910-ben Omahában megrendezett viadal bejárta már Amerika számos városát, 2001 óta „állomásozik” jelenlegi színhelyén, Texasban, s mostanság a Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship cseppet sem rövid nevet viseli hivatalosan. Első számú kiemeltje, John Isner, aki két hete már mestertorna-bajnoknak is mondhatja magát (ő nyerte a legutóbbi 1000-es versenyt Miamiben), még versenyben van, de az ő mérkőzése a későbbi, magyar idő szerinti éjszakai programban kerül sorra honfitársa, a 6. kiemelt Steve Johnson ellen.
Mi az alső ág két negyeddöntőjét adjuk, elsőként az idei ausztrál openen befutott amerikai Tennys Sandgren (8. kiemelt, a világranglistán 56.) és a jó salakos játékosnak számító, de eddig összesen két ATP-tornadöntőig eljutó (s mindkettőt elvesztő) argentin Guido Pella (vlr.: 63.) mérkőzését. A két játékos most először mérkőzik meg a world touron. Sandgren először a szlovén Blat Kavcicon (6:2, 6:2), majd az argentin Nicolás Kickeren (6:2, 7:6) jutott a negyeddöntőbe. Pellának korábban két amerikai jutott, Stefan Kozlov (6:3, 6:2), majd Sam Querrey, a viadal 2. kiemeltje, akit egy 6:2-re elveszített első szett után két rövidített játszmában sikerült felülmúlnia.
Izgalmasabb párosításnak tűnik a második, amelyben a veterán, Jimmy Connors korrekordjait célba vevő, 39 éves horvát ászgyáros (pályafutása során már több mint 13 ezer ászt ütött hivatalos meccseken) Ivo Karlovic (vlr.: 88. – képünkön) a zseniális kezű, de „zavaros fejű”, mentálisan még mindig roppant éretlen Nick Kyrgios (4. kiemelt, vlr.: 24.) ellen meccsel. A horvát óriás (208 centi, 51-es cipőt hord…) eddig négyszer találkozott a bohókás ausztrállal, mind a négy csatájukat – az elsőt a 2015-ös ausztrál openen 4 szettben, az utóbbit kettőt egyformán tavaly, 1000-es tornán, Miamiben és Cincinnatiban három játszmában – Kyrgios nyerte. Ő úgy látszik tudja az ellenszert az ászok nagy bajnoka ellen – vagyis képes kihozni az egyébként mindig nyugodt óriást a sodrából…

(Sport TV)

Sport2 19:00 Amerikai salak pályás bajnokság (ATP 500-s torna), Houston, negyeddöntő: Sandgren–Pella, Karlovic–Kyrgios (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)