Bryantet kirúgta a Cowboys • SportTV

Bryantet kirúgta a Cowboys

2018. 04. 13. 19:38    
Olvasási idő: < 1 perc

A Dallas Cowboys elengedte az elmúlt csaknem egy évtized egyik legmeghatározóbb wide receiverét, Dez Bryantet. Az elkapó szabadügynökként kereshet magának csapatot.

„Szervezetként csak a legnagyobb elismeréssel tudunk szólni Dez Bryantről, hálásak vagyunk neki az elszántságáért, a szellemiségéért és mindenért, amit az elmúlt nyolc évben a csapat érdekében tett. Örökre értékes tagja marad a csapatunknak.”
Jerry Jones, a Dallas Cowboys tulajdonosa és general managere ezen szavak kíséretében jelentette be, hogy együttese a jövőben nem tart igényt Dez Bryant szolgálataira. Az ESPN forrásai szerint a Cowboys meg sem próbálta átalakítani a wide receiver szerződését (mondjuk egy fizetéscsökkentéssel), hanem elengedte. A Dallas ezzel a lépéssel 8 millió dollárt spórol a következő idényben a fizetési sapka alatt. „Nem volt könnyű döntés. Azért döntöttünk így, mert hiszünk abban, amerre tartunk, és mert ez állt a Dallas Cowboys érdekében. Keresztúthoz ért a csapat, több hangot is hallottunk, és végül úgy döntöttünk, Dez nélkül megyünk tovább” – fogalmazott Jerry Jones.
Bryant 2015-ben írta alá a legutóbbi, öt év alatt 70 millió dollárt jövedelmező szerződését. Azóta viszont még egy idényben sem volt 69 elkapásnál vagy 838 yardnál jobb idénye. Oké, sérült is volt, de ennél mindenképpen többre számítottak tőle. A touchdownok terén viszont 73-mal övé a franchise-rekord, míg a szerzett yardok tekintetében ötödik a klub örökrangsorában.
„Cowboys-szurkolók! Szeretném, ha tudnátok, nem az én döntésem volt. Mindig szeretni foglak benneteket… Dallast örökre a szívembe zártam” – írta a Twitteren az elkapó.
A Cowboysnak azért nem lesznek gondjai a posztján, hiszen már lecsapott Allan Hurnsre és Deonte Thompsonra, míg a drafton állítólag a Calvin Ridley, D.J. Moore, James Washington hármas valamelyikére pályázik.

(Sport TV)