"Queen Anita" újra lecsapott • SportTV

„Queen Anita” újra lecsapott

2018. 04. 16. 09:41    
Olvasási idő: < 1 perc

Görbicz Anita bekerült a BL-negyeddöntő visszavágóinak három legjobb játékosa közé, és az EHF-nél lehet szavazni rá, hogy ő legyen a kör királynője.

A szombati 11 gól után szinte biztosak lehettünk benne, hogy a „Queen Anita” szókapcsolat elhangzik az EHF TV hagyományos összeállításában, és nem is kellett csalódnunk. A Győri Audi ETO irányítója a Buducsnoszt Podgorica elleni BL-negyeddöntő visszavágóján 11 gólt lőtt (10 heteséből 9-et bevágott), ezzel bekerült a forduló három legjobb játékosa közé. Görbicznek a ferencvárosiakat újra az őrületbe kergető Szedojkina kapussal és az ősztől már szintén Győrben játszó Veronica Kristiansennel kell megküzdenie a forduló játékosa címért. Aki támogatni akarja a kiváló karmestert, itt tud szavazni.
Görbicz emellett a legszebb gólok szerzői között is megtalálható, az egyik hetese a lista ötödik helyére fért oda. Nála előkelőbb helyen jegyeznek egy másik magyar játékost, Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria) lécről a kapuba vágódó bombája a negyeddöntők második legszebb gólja volt.
A kapusbravúrok közé Kari Grimsbö megmozdulása került be, a győriek kapusa Jaukovics átlövését lábbal hárította, ezzel az ötödik legszebb védés lett az övé.

(Sport TV)