Bostoni őrület a playoffban • SportTV

Bostoni őrület a playoffban

2018. 04. 16. 10:31    
Olvasási idő: 2 perc

A Boston Celtics és a Milwaukee Bucks rájátszásbeli első meccse mutatta meg legjobban, miért imádjuk a rájátszást, ebből is kiemelten ez a 15 másodperc.

Mielőtt kommentálnánk, nézzük meg ezt a kétperces videót:

Magyarázzunk? Valójában nem nagyon kell semmit, de hogy teljes legyen a kép, az utolsó 15 másodpercben három clutch triplát látunk, előbb Malcolm Brogdon egyenlít, majd Terry Rozier ver be egyet, ami után fél másodperc marad, tehát szinte mindenki biztos lehet benne, hogy ez a meccs megvan a Celticsnek, aztán slusszpoénnak Khris Middleton hajít egy lélegzetelállító hármast majdnem a félpályáról. Jöhet a hosszabbítás.
Bár azt hihetnénk, a lélektani előny innen a Bucksnál volt, a Celtics ismét bebizonyította, hiányozhat három sztárja (Gordon Hayward, Kyrie Irving és Marcus Smart), kaphat mákos triplát, bárhonnan fel tud állni, nyert is 113-107-re. Ehhez az kellett, hogy mindenki beletegye a magáét a sikerbe, Al Horford (24 pont, 12 lepattanó), az Irving helyén kezdő Terry Rozier (23 pont, 4 lepattanó, 3 assziszt), Marcus Morris (21 pont, 7 lepattanó) Jaylen Brown (20 pont) és Jayson Tatum (19 pont, 10 lepattanó). Bár a Bucksnál klasszis teljesítményt láttunk Giannis Antetokounmpótól (35 pont, 13 pattanó, 7 gólpassz) és Khris Middletontól (31 pont, 8 pattanó, 6 assziszt), a Görög Szörny kipontozódott a hosszabbításban, amit már nem bírta el a csapat.
Érdekesség, hogy a Horford mellett kezdő négy játékos, Aron Baynes, Jaylen Brown, Terry Rozier és Jayson Tatum összesen egyszer volt kezdő karrierje során a playoffban (Baynes még 2013-ban a Spurs színeiben), de ez nem igazán látszott a fiúkon.
Így állnak a csapatok a rájátszás első körének első meccsei után:
Kelet
Toronto Raptors (1.) – Washington Wizards (8.): 1-0
Boston Celtics (2.) – Milwaukee Bucks (7.): 1-0
Philadelphia 76ers (3.) – Miami Heat (6.): 1-0

Nyugat
Houston Rockets (1.) – Minnesota Timberwolves (8.): 1-0
Golden State Warriors (2.) – San Antonio Spurs (7.): 1-0
Portland Trail Blazers (3.) – New Orleans Pelicans (6.): 0-1
Oklahoma City Thunder (4.) – Utah Jazz (5.): 1-0

(Sport TV)

JAMES TRIPLA-DUPLÁVAL INDÍTOTT

Vasárnap este a Sport1-en élőben közvetítettük a Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers meccset, amelyet hétfőn 13 órától a Sport2-n és 22:30-tól a Sport1-en is meg lehet majd nézni, aki nem szeretné tudni az eredményt, az ne olvasson tovább.
Merthogy: SPOILERVESZÉLY!

LeBron James zsinórban megnyert 21 elsőkörös meccs után nem tudta győzelemre vezetni a Cavalierst az Indiana Pacers ellen (80-98), mert bár ő tripla-duplázott (24 pont, 12 gólpassz, 10 pattanó), egyik csapattársa sem tudott felnőni mellé. Megcsillant ugyan a remény a negyedik negyed elején, de nem tudtak átlépni a saját árnyékukon. Többek között azért, mert az indianai kezek nem remegtek meg soha, és Victor Oladipo nagyon jól játszott (32 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz):

Cleveland Cavaliers (4.) – Indiana Pacers (5.): 0-1