Kifogyott akadémistákból a Barca • SportTV

Kifogyott akadémistákból a Barca

2018. 04. 18. 13:39    
Olvasási idő: < 1 perc

Nem kis meglepetésre a Barcelona a Celta Vigo elleni, 2–2-re végződött bajnokin katalán és saját nevelésű játékosok nélküli kezdőcsapatot vetett be.

Az elmúlt években alapos átalakuláson ment keresztül a Barcelona kerete, ennek egyik jele volt a keddi, Celta Vigo elleni összeállítás is. A listavezető a Ter Stegen – Semedo, Mina, Vermaelen, Digne – André Gomes, Paulinho, Denis Suárez – Dembele, Alcacer, Coutinho tizeneggyel kezdtek. A csapatban nem volt katalán játékos és nem volt akadémista sem, spanyol játékos is csak kettő (Denis Suárez, Alcacer). Ha visszaidézünk olyan nyilatkozatokat, mint amilyen Louis van Gaalé volt (neki az volt az álma, hogy 11 akadémistával nyerjen Bajnokok Ligáját) vagy olyan tetteket, mint Tito Vilanováé (hajdan a Levante elleni bajnokin előfordult, hogy 11 saját nevelésű futballista szerepel a 4–0-ra nyerő Barcelonában), akkor azért furcsa a mostani rendszer.
A Catalunya Radio megnézte, 16 év után fordult elő ismét, hogy a Barca a kezdőjében saját nevelésű játékos nélkül vívott meg tétmeccset. 2002. április 6-án a San Mamésban az Athletic Bilbao ellen Carles Rexach a Bonano – Reiziger, Christanval, Abelardo, Coco – Cocu, Rochemback, Luis Enrique – Rivaldo, Overmars, Saviola csapattal kezdett.

(Sport TV)