James lezúzta a Pacerst • SportTV

James lezúzta a Pacerst

2018. 04. 19. 11:38    
Olvasási idő: 2 perc

Már valahol megszokhattuk, de LeBron James ismét egyedül nyert meg egy meccset a Cleveleland Cavaliersnek.

Továbbra sem tűnik úgy, hogy LeBron James lemondana arról az esélyről, hogy zsinórban nyolcadik alkalommal (pályafutása során pedig kilencedszer) eljusson az NBA nagydöntőjéig. Azonban oda hosszú és rögös út vezet, amelyen az első akadály az Indiana Pacers. A első meccsen betlizett a Cavaliers, elveszítette a pályaelőnyét, de a második hazai találkozón már nem botlott.
Miért?
Azért, mert LeBron James nyerni akart, és ezt már az első negyedben megmutatta, amikor úgy termelt 20 pontot, hogy a meccs első 13 (és a Cavs első 16) pontját ő szerezte. Állítólag még nem volt olyan a rájátszásban, hogy az első hat percben valaki már 16 pontnál álljon egy meccsen, és James sohasem jutott ilyen gyorsan 16 pontig karrierje eddigi 1361 meccsén.


Azután sem állt le, 46 ponttal, 12 lepattanóval, 5 gólpasszal és 2 labdaszerzéssel zárt. Pályafutása során 20. alkalommal érte el a 40 pontos határt a rájátszásban.
Az a szörnyű, hogy a csapat így is épphogy nyerni tudott 100-97-re, és a végén még meleg is volt a pite. A legrosszabb hír ráadásul az, hogy ujjsérülés miatt a hajrára kidőlt Kevin Love. Belenyúlt egy passzba, még nem tudjuk, milyen súlyos a sérülées, de kihagyhat akár … és most nem írunk ide semmit.

Eközben nyugaton:
Donovan Mitchell megdöntötte Michael Jordan hátvédekre vonatkozó csúcsát, és első két playoffmeccsén 55 pontot szerzett, kettővel többet, mint Michael Jordan 1985-ben. Hátvédként erre még nem volt képes előtte senki, pedig a 27 pontos első meccs után sérüléssel bajlódott a Jazz újonca, kérdéses volt a játéka, de pályára lépett, és 28 pontot szerzett. Csapata 102-95-re le is győzte az Oklahoma City Thundert.

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

Fotó: twitter.com/ESPNStatsInfo

Mindkét párharc 1-1-re áll, míg a Houston Rockets legyőzte a Minnesota Timberwolvest, és 2-0-ra vezet.
A Sport1 legközelebb péntek hajnalban 3:30-kor a San Antonio Spurs – Golden State Warriors meccset közvetíti, amit pénteken 16 órától a Sport1-en és 21 órától a Sport2-n is meg lehet majd nézni. A találkozót tragikus hír árnyékolja be, éjjel ugyanis elhunyt a Spurs edzőjének, Gregg Popovichnak a felesége. Egyelőre nem tudni, leül-e az edző a kispadra. Jellemző Pop népszerűségére, hogyan reagáltak az ellenfelek a szörnyű hírre.
Kevin Durant, a csütörtöki ellenfél egyik legjobbja:

LeBron James:

(Sport TV)