Francia kézilabdás szombat • SportTV

Francia kézilabdás szombat

2018. 04. 21. 07:53    
Olvasási idő: 2 perc

A magyar férfiak kihullván a kézilabda eurokupákból, ezen a szombaton két francia élcsapat mérkőzését közvetítjük a két legrangosabb férfi eurokupából.

A fontosabbik kupában, a VELUX BL-ben a PSG most kezdi meg playoffszereplését, mert a sajátos kiírás szerint csoportelsőként erőnyerő volt a csonka nyolcaddöntőben. A tavalyelőtti győztes lengyel Kielce némiképp a Bundesliga programjának is köszönheti a párharcban szereplését. A Kiel–RN Löwen rangadó ugyanis egybeesett a BL-fordulóval, az európai szövetség nem egyezett bele az időpontváltozatatásba, így a löweni klub B-csapatával állt ki a BL-ütközetre Lengyelországban, ahol 24 gólos(!) vereséget szenvedett. (Közben az A-csapat meg veszített Kielben – azt hívják dupla kudarcnak…) A párharc esélyes a mindig minden évben a végső győzelmet megcélzó francia együttes, amelynek a visszavágóra megfelelő eredmény elérése a célja a lengyelországi mérkőzésen.

Az EHF-kupában is szerepel két francia klub még (a BL-ben három…), közülük a Saint-Raphael a spanyol Granollersszel küzd meg egy final four-helyért, mert ebben a sorozatban is négyes döntőt rendeznek. (A házigazda Magdeburg alanyi jogon tagja a négyesnek.) A francia klub tavaly is ott volt a final fourban, de az elődöntőjét elvesztette a Füchse Berlin ellen. Azóta viszont egy kivétellel valamennyi európai kupameccsét megnyerte, így jutott el a negyeddöntőig. „Három-négy gólos előnyben reménykedünk, amely elég lehet a Granollers ellen, amely a roppant erős spanyol ligában a Barcelonát és a Leont is képes volt legyőzni” – mondta Raphael Caucheteux, a franciák gólerős balszélsője, aki 50 gólig jutott eddig az EHF-kupa-idényben. „Fent tartjuk a francia kézilabda zászlaját, legalább két csapatunknak el kell jutnia valamelyik kupadöntőig” – utalt a játékos arra, hogy a világ első számú kézilabdahatalmát (noha a válogatott elvesztette az Eb-elődöntőt a spanyolokkal szemben, és csak a 3. lett…) öt csapat is képviseli a két sorozat legjobb15 együttese között.

(Sport TV)

Sport2 18:30 PGE Vive Tauron Kielce–Paris St.-Germain Handball VELUX Bajnokok Ligája negyeddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 20:30 Saint-Raphael Var Handball–Fraikin BM Granollers EHF-kupa-negyeddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila)