Spanyol nap a Pista Nadalon • SportTV

Spanyol nap a Pista Nadalon

2018. 04. 24. 08:57    
Olvasási idő: 2 perc

Kedden még mindig várni kell a barcelonai teniszverseny első számú szupersztárjára a róla elnevezett pályán, ám honfitársaiban nem lesz hiány. Az egy első és három második fordulós találkozó mindegyikének egyik részese hazai teniszező lesz, akik egy-egy külföldi ellenféllel csapnak össze.

Az első mérkőzéssel már közeledünk Nadalhoz: a hosszas sérülés után visszatérő, s emiatt a világranglistán csupán 420. osztrák Andreas Haider-Maurer a 25 éves, tenerifei születésű Roberto Carballés Baena (vlr.: 77.) ellen lép pályára, akivel korábban nem mérkőzött a profi körversenyen. A győztes „jutalma” a Nadal ellen parti lesz a második körben.
Már a második fordulóhoz, azaz a nyolcaddöntőbe jutáshoz tartozik a mezőny 4. kiemeltjének, David Goffinnek (vlr.: 10.) a meccse egy másik régi motoros, a korábbi Dk-győztes csapattag, Marcel Granollers (vlr.: 129.) ellen. A két játékos korábban kétszer már megmérkőzött egymással. Mindkétszer két éve, mindkétszer 1000-es tornán, csak eltérő végkifejlettel. Míg Miamiben kemény pályán a belga győzött kétszer 6:4-re, addig Monte-Carlóban a nyolcaddöntőben salakon a spanyol bizonyult jobbnak, 7:6, 6:4-gyel.
A harmadik párban egy még idősebb hispán, Feliciano López (36 éves, 12. kiemelt, vlr.: 30.) játszik a hozzá hasonlóan Davis-kupa-bajnok szerb Dusan Lajoviccsal (vlr.: 91.). Három eddigi mérkőzésükből az első kettőt a spanyol nyerte, 2014-ben a Queens Club versenyén füvön, egy évre rá Quitóban a negyeddöntőben salakon, egyaránt döntő szettben. A szerb fiú tavaly az Indian Wells-i 1000-esen kemény pályán szépített, a döntő játszma rövidítését 7-1-re megnyerve.
A nap záró találkozóján az híján 40 éves horvát szervagyáros, Ivo Karlovic (vlr.: 75.) játszik az idén kiválóan teniszező 8. kiemelt Roberto Bautista Aguttal (vlr.: 15.). Egyszer már megmérkőztek, tavaly a madridi 1000-esen salakon is nyerni tudott a veterán óriás, a létező legszorosabb küzdelemben, a döntő szett rövidítését 9-7-re megnyerve.

Sport2 11:00 ATP 500 Barcelona, 1. és 2. forduló (kommentátor: Fülöp László és Kaplár F. József)

MELYIK MARAD VERETLEN?

Kedden egyetlen mérkőzést játszanak a Papp László Budapest Sportarénában a divízió 1/A-s jégkorong-vb-n. Ezen az első fordulóban két egyformán győztes együttes csap össze. A kazahok a mieinket verték meg 3–0-ra, a divizíó 1/B-ből feljutó britek némi meglepetésre az elit-vb-ről kieső, az olimpián remeklő szlovénokat győzték le 3–1-re. Így a találkozó győztese egyfelől veretlen marad, másrészt át is veszi a vezetést a csoportban.
Sport1 15:15 Kazahsztán–Nagy-Britannia divízió 1/A-vb csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Kovács Csaba, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Kangyal Balázs)