Gerard és Hansen volt a király • SportTV

Gerard és Hansen volt a király

2018. 04. 30. 12:43    
Olvasási idő: < 1 perc

Francia fölényt hozott a férfi kézilabda BL negyeddöntő-visszavágóiról szóló összeállítás: a Final Fourba jutott 3 klub dominálja a forduló válogatottját, a legszebb gól párizsi, a legnagyobb védés montpellier-i játékos érdeme.

Lepergett a Final Four előtti utolsó játéknap is a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, és hivatalos lett, amire már az első meccsek után számítani lehetett: három francia (Montpellier, Nantes, PSG), valamint egy macedón (a címvédő Vardar Szkopje) lesz ott május 26-27-én a kölni csúcseseményen. Az EHF TV a negyeddöntők visszavágóiról elkészítette hagyományos összeállításait, aligha meglepő, francia fölénnyel.
A forduló válogatottjába négyen is francia klubokból kerültek ki, a kapus Vincent Gerard a Montpellier-t, a szélső Dominik Klein a Nantes-ot, az átlövő Nedim Remili és a beállós Jesper Nielsen a PSG-t erősíti. Őket próbálja ellensúlyozni két kieli (Zarabec, Ekberg) és egy szkopjei (Borozan) játékos.
A legszebb gólt szerző játékosok között Mikkel Hansen diadalmaskodott az „érzéssel” szerzett csavarásával.

A védéseknél Gerard egyik bravúrjának nem volt párja, de hát ő amúgy is gálázott a Flensburg ellen, a 17 kapott gól annak fényében különösen kevés, hogy a német gárda 20-ig mindenkivel szemben eljutott.

A 17 egyébként nem negatív idénycsúcs a BL-ben, a Kristianstad ugyanis a csoportkörben idegenben csak 15-ig jutott a Vardar Szkopje otthonában.