Amit a Barca aranyáról tudni kell! • SportTV

Amit a Barca aranyáról tudni kell!

2018. 04. 30. 15:59    
Olvasási idő: 2 perc

A férfi kézilabda BL Final Fourja, illetve a spanyol bajnokavatás jegyében telik a Harmadik Félidő következő adása a Sport1-en.

Amióta Final Four-rendszerben zajlik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája küzdelemsorozatának hajrája, még egyszer sem fordult elő, hogy a legjobb négy közé egy nemzet három képviselőt is delegáljon (és a klasszikus formátumban is csak egyszer volt erre példa, 2009-ben három német – THW Kiel, Hamburg, RN Löwen – volt az elődöntőben, de a végső győzelem a Ciudad Realé lett). Most a franciák megtették, a Montpellier, Nantes, PSG trióval képviseltetik magukat, a negyedik hely a címvédő Vardar Szkopjéé.
A négy negyeddöntő-visszavágó, illetve a francia dominancia lesz a fő témája a Harmadik Félidő kézilabdás szakaszának. Borsos Attila, a francia kézilabda legnagyobb honi ismerője, Matuz Krisztián, a Sport TV kommentátora és Zsiga Gyula, a magyar szövetség szakmai igazgatója azt beszéli meg, mi vezethetett az ilyen jellegű uralomig. Ráadásul azt sem mondhatjuk, hogy a három gall együttes kizárólag légiósokra építve érné el a sikereit, hiszen a kulcsemberek közül a PSG-ben Omeyer, a két Karabatic, Remili, Abalo és Kounkoud, a Montpellier-ben Gerard, Fabregas, Bonnefond, Richardson és Porte, a Nantes-ban pedig Dumouin, Lagarde, Tournat és Claire is francia. És azért azt se hallgassuk el, hogy a Nantes adja a Final Four egyetlen magyar válogatott játékosát, Faluvégi Rudolfot, aki ugyan sérülés miatt nem játszhat Kölnben, de az odáig vezető úton csaknem 30 gólt szórt.
A futballrészben pedig mi más is lehetne a vezérfonal, mint a Barcelona tíz idényen belüli hetedik bajnoki címe?! A katalánok Deportivo La Coruna elleni „koronázó” meccsét ízekre szedjük, különös tekintettel Leo Messi mesterhármasára. Az argentin ráadásul ezzel átvette a vezetést az európai Aranycipőért zajló versenyben is, és deklarálta, a vb előtt még nagy célja ennek a megszerzése. A katalánok mellett persze a Real Madridról sem feledkezünk meg, és megvizsgáljuk, a Real B (amit szombaton láttunk) mennyiben különbözik a Real A-tól (amelyet majd kedden látunk a Bayern München ellen). Egy Cristiano Ronaldóban okvetlenül, de alighanem még pár más dologban is.

(Sport TV)

A Sport1-en hétfőn 20 órától jelentkezünk a Harmadik Félidő című show-műsorunkkal.