Ryan az első 30 milliós NFL-es • SportTV

Ryan az első 30 milliós NFL-es

2018. 05. 03. 23:33    
Olvasási idő: 2 perc

Matt Ryan lett a liga történetének első játékosa, akinek az éves átlagfizetése eléri a 30 millió dollárt. Az Atlanta Falcons quarterbackje öt évre 150 millió dollárért hosszabbított csapatával.

Jimmy Garoppolo és Kirk Cousins szerződése a papírformának megfelelően a feje tetejére állította a quarterbackpiacot, és megszületett a liga új csúcsszerződése. Csak még nem az a QB írta alá, akié vélhetően a legjobban dotált lesz a következő alapszakaszban. Garoppolo ugyebár évi 27,5 millió dollárért maradt a San Francisco 49ersnél, Cousins 28 millióért ment el a Minnesota Vikingshez, most pedig itt az első évi 30 milliót fialó megállapodás. A boldog tulajdonos Matt Ryan, az Atlanta Falcons karmestere, aki öt év alatt 150 millió dollárt kereshet, az összegből 100 millió dollár garantált. Ryan jó QB, 20 franchise-rekordot, tart, sorozatban hét idényben dobott 4000 yard felett, NFL-csúcsot jelentő 151 találkozó alatt jutott el 40 ezer passzolt yardig, de lassan 33 éves kora dacára még nincs aranygyűrűje, csak egy elveszített nagydöntője, illetve egy alapszakaszban szerzett MVP-címe.
És ha ő megkapta ezt az összeget, mi szerepel majd a jelenleg is a szerződése meghosszabbításán dolgozó Aaron Rodgers papírján? Neki aranygyűrűje is van, MVP-címből meg az alapszakaszból kettő, a Super Bowlról pedig egy. Ráadásul ő jelenleg annyira nem is elégedett csapata menedzsmentjével, hiszen az elmúlt időszakban végbement néhány furcsa edző- és játékoscsere a Green Bay Packersnél.
A Spotrac adatai szerint az éves átlagfizetés alapján elkészített ranglista első 17 (!) helyén quarterback áll, még a Miami Dolphins irányítója, Ryan Tannehill is többet keres, mint bármely más poszton lévő játékos. Aki nem quarterback a ligában, annak nincs 20 millió feletti fizetése, miközben a QB-k között megvan az első harmincas is. És a fent említett 17-es klub hamarosan bővülhet, hiszen lassan itt az ideje, hogy Carson Wentz (Philadelphia Eagles), Dak Prescott (Dallas Cowboys) vagy Jameis Winston (Tampa Bay Buccaneers) is új szerződést kössön.

(Sport TV)