Legutóbbi frissítés 2018. május 05. 08:39
Spanyol

Levélben ajánlom! bezár

Presztízscsaták a 36. körben

Fotó: GETTYIMAGES

A LaLiga telis-tele van regionális rivalizálásokkal. Baszkföld és Andalúzia például 4, illetve 3 csapattal képviseltette magát az idén – déli túlsúllyal – , Valencia tartományban pedig mindig is fontos volt a rivalizálás a sárga tengeralattjáró és a denevéres egyedület között.


ATHLETIC BILBAO–BETIS

Igazából csak presztízstétje van a bilbaói összecsapásnak. A vendég Betis ugyanis mindenféleképpen Európa-liga-induló –  függetlenül az utolsó három játéknap eseményeitől, az Athletic viszont – amelyik a leggyengébb jelenleg a liga négy baszk együttese közül – maximum tartományi riválisai közül egyet vagy kettőt tud megelőzni, da már szerencsés esetben sem tud beférni az első tíz csapat közé. A bilbaói új San Mamés már messze nem olyan oroszlánbarlang, mint esztendőkkel ezelőtt a régi volt,  az Athletic csaknem két hónapja nyert benne mérkőzést, a legutóbbi két alkalommal kikapott az azóta kiesett Deportivótól és a leggyengébb bentmaradó Levantétől is. A jóval a várt felett teljesítő Betis viszont legutóbbi 7 kiszállása közül csupán Valenciában vesztett, az elmúlt három meccsén pedig idegenben gólt sem kapott, pedig legutób éppen a Wanda Metropolitanóban volt fellépése. A hazai-vendég mérlegek alapján most inkább az otthon szereplő baszkok győzelme lenne a váratlanabb eredmény, amellyel a Betis visszavághatna a decemberi hazai 0–2-ért a bilbaóiaknak.
(A két csapat élvonalbeli mérlege: 103 mérkőzés–41 Athletic-győzelem–32 döntetlen, 30 Betis-győzelem/168–115-ös gólkülönbség; Bilbaóban: 51–28–16–7/115–39; a 2016–17. idényben: Sevillában 0–1, Bilbaóban 2–1, ebben a bajnokságban Bilbaóban 2–0.)  

VILLARREAL–VALENCIA

Itt is elsősorban a (helyi) dicsőségre megy a küzdelem, a két, mintegy 30 km-re lévő szomszédvár reprezentáns klubjai között. A Valencia 13 ponttal szerzett t9öbbt eddig a Villarrealnál, amely az előtte lévő Betisnél is 5 ponttal rosszabbul ál, igaz egy meccsel kevesebbet játszott (persze az a Barca elln lsz, azaz nem kecsegtet feltétlenül három ponttal...). A Valencia ugyanakkor tét nélkül játszhat, egy meccsel többől is 4 ponttal marad el a Real Madridtól, azaz a dobogóra kevés az esélye, a BL-indulás azonban már megvan. Kérdés, a tétnélküliség vajon felszabadult játékot hoz-e a tartományi derbibe, vagy jól összerugdossák egymást a küzdő felek, amelynek legfeljebb csak a legelvadultabb ultracsoportok örvendenének...  
(A két csapat élvonalbeli mérlege: 35 mérkőzés – 15 Villarreal-győzelem–7 döntetlen, 13 Valencia-győzelem/50–48-as gólkülönbség; Villarrealban: 17–9–4–4/26–17; a 2016–17. idényben: Villarrealban 0–2, Valenciában 3–1, ebben a bajnokságban Valenciában 0–1.)  

(Sport TV)

LALIGA, 36. forduló. Sport1 16:00 Athletic Bilbao–Real Betis Balompié (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Kemenes Szabolcs); Sport1 20:30 Villarreal CF–Valencia CF (kommentátor: Farkas Norbert, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Kemenes Szabolcs)


Hozzászólás (0) Hozzászólok!

Eddig még senki sem szólt hozzá, légy Te az első!

Szólj hozzá!