Kanadai lecke a házigazdáknak? • SportTV

Kanadai lecke a házigazdáknak?

2018. 05. 07. 13:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Az esélyesek egyike, Kanada az USA elleni iksszel és egy elveszített rávezetés-párbajjal indította a vb-t, ám utána a tornán eddigi rekordot jelentő 10–0-val folytatta az újonc dél-koreaiak ellen. A rendező dánok viszont bravúrral rajtoltak: 2–2-es döntetlen után ugyancsak rávezetéssel legyőzték a Pjongcsangban hatalmas meglepetésre ezüstöt nyerő németeket. Másodjára viszont simán kikaptak az amerikaiaktól.
A két csapat tehát (pontszámban) azonosan áll, ám ez nem jelenti azt, hogy egyforma erejűek is. A kanadaiak már nemigen engedhetnek meg maguknak még egy elrontott meccset, ha nem akarnak túl erős ellenfelet kapni a jövő héten, a kieséses szakaszban a negyeddöntőben. A házigazdák viszont egy újabb bravúrral hatalmasat léphetnének előre maximális céljuk, az újabb biztos bennmaradás elérése felé.
Legutóbb négy éve találkozott egymással vb-n a két együttes, akkor a kanadaiak Minszkben az első harmad után csak 1–1-re álltak, a második után csupán 2–1-re vezettek, a harmadikat viszont megnyomták és 6–1-es sikerrel zárták azt a találkozót. Hétfőn este kiderül, megvan-e még ugyanez a különbség a két együttes között, illetve hogy a hazai pályán drukkoló közönség mennyit segíthet a dánoknak.

(Sport TV)

Jégkorong-vb. Sport2 20:15 Kanada–Dánia B-csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ladányi Balázs)