Visszarendeződés vagy csatlakozás? • SportTV

Visszarendeződés vagy csatlakozás?

2018. 05. 08. 10:08    
Olvasási idő: < 1 perc

A jégkorong-vb koppenhágai A-csoportjában a csehek impresszív győzelemmel kezdtek az egykor velük egy országot alkotó szlovákok ellen – 0–2-ről egyenlítettek a 60. percben, majd beütötték a győztes gólt a hosszabbításban – , aztán kikaptak az örök vetélytárs svédektől. A svájciak ugyancsak hosszabbításos győzelemmel kezdtek a szomszéd osztrákok fölött, majd hatvan percben múlták felül szintén a szlovákokat. Így az az érdekes helyzet állt elő, hogyha Csehország nem győzi le a helvéteket, még a továbbjutása is veszélybe kerül. A svájciak viszont egy újabb sikerrel akár már három játéknap után azt kezdhetik nézegetni, a herningi B-csoportból vajon melyik együttessel kell megmérkőzniük az elődöntőbe jutásért.
A svájciak legponterősebb játékosa Mirco Müller hátvéd (1+2) csak a 25. a pontlistán (igaz, azon a három mérkőzést teljesítők is szerepelnek), a cseheknél 2 pontnál többet szerző hokis nem szerepel. A kapuslistán a helvét Reto Berra 100 százalékkal a 3., de csak egy meccsen védett, a másik kapuvédő Leonardo Benoni csak a 13., 89.47%-kal. A két cseh portás, David Rittich és Pavel Francouz csak 16. és 17. (88.89 és 88.27%).
A két csapat mutatóit összehasonlítva mindkét együttes 7.46%-ából lesz gól, az emberelőnyüket 28.57, ill. 0(!) százalékban használták ki, az emberhátrányos védekezésük 50, ill. 83.33%-os, a kapusaik védésihatékonyság-átlaga 88,64, ill. 95.45. A csehek 16, a svájciak 33 büntetéspercet kaptak eddig.
Persze ezek csak puszta számok, ráadásul csak egy közös ellenfelük volt, a másik eltérő játékerejű. Kedd este a Royal Arenában kiderül, a csehek őrzik-e szokásos helyüket az élvonalban, vagy jelenlegi csapatunk nem méltó a dicső elődökhöz…

(Sport TV)

Jégkorong-vb. Sport1 20:00 Csehország–Svájc A-csoportmérkőzés (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, műsorvezető: Gyulai Miklós, szakértő: Horváth András)