Paul csúccsal megy a premierre • SportTV

Paul csúccsal megy a premierre

2018. 05. 09. 11:59    
Olvasási idő: 2 perc

Nem borult a papírforma nyugaton, az alapszakaszt megnyerő Houston Rockets és a címvédő Golden State Warriors vívja majd a konferencia döntőjét. A Rockets-Jazz ötödik meccsén ismét bebizonyosodott, megérte Chris Pault Houstonba hozni, remek meccset játszott, és készülhet élete első konferenciadöntőjére.

Semmi meglepetés sem történt a nyugati konferencia elődöntőiben, a két esélyesebb csapat egyformán 4-1-es összesítéssel bejutott a konferenciadöntőbe. Houston Rockets–Golden State Warriors csatát láthatunk, amiben a pályaelőny a texasiaknál lesz.
A két ötödik meccs összefoglalója
Houston Rockets – Utah Jazz: 112-102

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans: 113-104

A nap legnagyobb teljesítménye Chris Paul nevéhez fűződik, aki pár nappal a 33. születésnapja után pályafutása egyik legjobb meccsét játszotta. 41 pont és 8 tripla, 10 gólpassz és 7 lepattanó került a neve mellé, ráadásul ebből 20 pontot a 4. negyedre tartogatott. A 41 ponttal bőven megdöntötte eddigi playoffcsúcsát, ami 35 pont volt, és amit már háromszor is elért. Érdekesség, hogy az egyik produkció hajszálpontosan 10 évvel a tegnap esti parádé előtt történt, 2008. május 8-án, amikor még a New Orleans Hornets játékosa volt. Egyszer, 2013-ban a Los Angeles Clippers színeiben is eljutott 35-ig. A 41 pont egyébként az eddigi legmagasabb, amit Paul a Rockets színeiben szerzett, az alapszakaszban 38 volt a csúcsa.

Az elmúlt pár év legjobb irányítója, aki életében nyolcadszor érte el a 40 pontot és élete első konferenciadöntőjére készül, nem állna meg itt, a fináléba akar jutni. És James Hardennel erre meg is van minden esélye. Kiválóan megértik egymása a szakállas pontkirállyal. Egy kis ízelítő a Utah Jazz elleni párharc legjobb közös pillanataiból:

(Sport TV)

NBA, PLAYOFF
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK

Nyugat
Houston Rockets – Utah Jazz: 112-102 (továbbjutott: a Rockets, 4-1-gyel)
Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 113-104 (továbbjutott: a Warriors, 4-1-gyel)

Kelet
Boston Celtics -Philadelphia 76ers (3-1), 5. meccs szerdán
Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors (továbbjutott: a Cavaliers, 4-0-val)
A párharcok az egyik fél 4. győzelméig tartanak.