Közel a veretlen bajnoki idény • SportTV

Közel a veretlen bajnoki idény

2018. 05. 10. 08:56    
Olvasási idő: 2 perc

A 34. fordulóból elmaradt két mérkőzés kicsiben tükrözte az egész idényt: a bajnok Barcelona veretlenségét megőrizve fölényesen nyert, a Real Madrid elszenvedte idénybeli hatodik vereségét is. Számok, statisztikák alant.

BARCELONA–VILLARREAL 5–1

+ 2008 márciusa (1–2 a Camp Nouban) óta a 18. meccsén maradt veretlen a Barcelona a Villarreal ellen – 12 győzelem, 6 döntetlen a mérleg.
o A Barcelona a húszcsapatos LaLigában először szerezhet veretlenül bajnoki címet. (Az Athletic Bilbao és a Real Madrid annak idején 12 csapatos ligában tudta ezt véghezvinni.)
= Philippe Coutinho az elmúlt 10 mérkőzésen (minden tétneccs) 9 gól közvetlen részese volt: 4-et szerzett, 5-öt előkészített.
+ Az öt csúcsliga összesített góllövőlistája jelenleg: Lionel Messi 34 gól, Mohamed Szalah 31, Ciro Immobile és Robert Lewandowski 29-29.
o Ousmane Dembélé az első francia, aki duplázott a Barcelona színeiben Thierry Henry a 2009 májusi Clásicón szerzett két gólja óta.
= A Barcelona ezt megelőzően több mint két hónapja, március 1-jén a Girona elleni 6–1 alkalmával szerzett legalább öt gólt egy mérkőzésen.
+ Thomas Vermaelennel továbbra is veretlen bajnokin a Barca. A belga védő 24 mérkőzésen szerepelt a LaLigában, egyéni mérlege: 19 győzelem, 5 döntetlen.

SEVILLA–REAL MADRID 3–1

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

+ Sergio Ramosnak ugyancsak mozgalmas estéje volt a szerdai: kihagyott egy 11-est, öngólt ért el, sárga lapot kapott kezezésért, belőtt egy 11-est és elszenvedte 6. vereségét csapatával a LaLigában.
o 2012–13 óta negyedszer szenvedett vereséget a Real Sevillában – egyetlen csapattól sem kapott ki azóta ennyiszer idegenben.
= Ramos teljes pályafutása során csupán két öngólt szerzett – mindkettőt exklubja, a Sevilla ellen.
+ Joaquín Caparrós az egyetlen, aki edzőként legyőzte már a LaLiga legutóbbi négy bajnok edzőjét, Diego Simeonét, Luis Enriquét, Zinédine Zidane-t és Ernesto Valverdét is.
o A Realnak ebben az idényben ez volt a nyolcadik olyan mérkőzése, amelyen legalább öt gól született. Az első hetet egyaránt megnyerte – ezt elveszítette.
= Kiko Casilla a 10. bajnokin védett ebben az idényben és a Girona elleni 1–2 után ez volt a második veresége.

(Sport TV)