Fókuszban a Rosztov-Don • SportTV

Fókuszban a Rosztov-Don

2018. 05. 10. 08:56    
Olvasási idő: 2 perc

BL final four-felvezető sorozatunk harmadik részében az ETO negyeddöntős szereplése kerül terítékre, a harmadik megismerendő ellenfél pedig az orosz bajnok Rosztov-Don együttese.

A negyeddöntőben a korábbi állandó final fouros, 2015-ös bajnok volt az Audi ETO ellenfele, a mieink kettős győzelemmel jutottak tovább. A hatgólos podgoricai diadal után itthon 28–26-os győzelmet arattak a győri lányok-asszonyok, az összefoglalót követően meghallgathatjuk a meccs hősét, a 4 gólos dán Anne Mette Hansent.
A második műsorrészben az orosz bajnok kerül sorra, amelytől egyetlen vereségét (23–22) szenvedte el a zöld-fehér együttes a 10 forduló alatt. Megismerhetjük az oroszok útját a döntőig, no meg Bódi Bernadett véleményét, aki ugyancsak 4 gólt szerzett az elveszített oroszországi összecsapáson. Már-már szokásos párosításunkban megszólal a világsztár Yvette Broch ls az ifjú titán Pál Tamara. Megláthatjuk, miként csillogtatja meg humorát a hol a tévéstúdióban, hol a helyszínen műsorvezető Petur András, és újabb mintát kapunk légiósaik nyelvtörő magyarságából…

(Sport TV)

Sport1 19:00 Harmadik Félidő Extra, a női kézilabda BL final four magazinja (műsorvezető: Matuz Krisztián, vendégek: dr. Bartha Csaba, Borsos Attila és Tóth Tímea)

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

REGIONÁLIS CSÚCSRANGADÓ A HOKI-VB-N

A nagy hatos bármely két tagjának egymás elleni találkozója igazi rangadónak számít a jégkorong-világversenyeken. Még ennél is kicsit keményebben a területi csaták, a nagy hatos három duóra osztható, Az amerikai derbi már megvolt a vb-n, a svédek és a finnek elkerülték egymást a csoportküzdelmek során, a „keleti derbi” a cseh-orosz csütörtök este következik. A 60-astől 90-es évekig tartó hatalmas csehszlovák-szovjet összecsapásokat közel három évtizede, az államfeloszlások óta a jogutód cseh-orosz ütközetek követik, nem kisebb hevülettel. Statisztikailag meg kisebb orosz fölénnyel, mint azelőtt a szovjetek dominanciája volt a párharcban. Amúgy most is a szbornaja áll jobban, mindhárom meccsét megnyerte eddig, szemben a csehek egy hárompontos, egy rávezetéses győzelmével és egy vereségével. Persze, ha az eddig többször is vert helyzetből felálló csehek egyszer elkapják a fonalat, akár elkaphatják a favoritot is. Ha nem, ott liheg a nyomukban a korábbi „társnemzetük”, Szlovákia, sőt még Franciaország is aspirálhat az utolsó továbbjutó helyre…

Sport2 20:15 Csehország–Oroszország jégkorong-vb A-csoportmérkőzés (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Erdély Csanád, műsorvezető: Matuz Krisztián, szakértő: Kangyal Balázs)