Thanos vs. Bosszúállók az NBA-ben • SportTV

Thanos vs. Bosszúállók az NBA-ben

2018. 05. 10. 16:24    
Olvasási idő: 2 perc

A 2017–18-as szezon két fénypontja, a Boston Celtics és a Philadelphia 76ers játszott egymással az utolsó főcsoportdöntős helyért. A csata eldőlt, idén jobb volt a Celtics, és a bostoni alakulat csatlakozik a Cavaliers, Rockets, Warriors hármashoz, és LeBronék ellen játszik.

Az ötödik meccsen eldőlt a csata a Boston Celtics és a Philadelphia 76ers között, 4-1-gyel jobbnak bizonyultak a zöld-fehérek. Eldőlt tehát, hogy Boston Celtics – Cleveland Cavaliers keleti döntő lesz 2018-ban. Egy nagybetűs csapat játszik tehát a kosáristen, LeBron James és társai ellen. Azt kell mondjuk, Brent Barry poénja ült, és tényleg olyan csatára számítunk picit, mint a Bosszúállók: Végtelen háborúban, ahol a szupererős Thanos csapott össze Vasemberrel, Amerika Kapitánnyal, Thorral és a többiekkel. A mi esetünkben azonban nincs leosztva, hogy Thanos vagy a Bosszúállók a jók vagy a rosszak.

De ne menjünk ennyire elébe a dolgoknak. Nézzük meg a meccs utolsó perceit, mert nagyon nagy csatát vívtak a fiúk!

Tökös Tatum
Jayson Tatum előtt is kalapot kell emelni, szépen csendben újoncként, alig 20 évesen a Boston Celtics vezére lett a rájátszásban, ebben a sorozatban pedig főleg. Sorra döntötte meg az újoncok és fiatalok rekordjait, most épp zsinórban 7 legalább 20 pontos meccsnél tart. Julius Erving 1972-ben volt arra legutóbb képes, amire idén most már Jayson Tatum és Donovan Mitchell is, hogy újoncként egymás utáni 7 rájátszásmeccsen legalább 20 pontot szerezzen. Az alapszakaszban 13,9 pontot átlagolt meccsenként, a rájátszásban ehhez képest már 18,8-at hozott, míg a Sixers elleni ötmeccses szériát 23,6-os átlaggal zárta. A mindent eldöntő, rendkívül szoros meccsen 25 pontot termelt, és a döntő pillanatokban is higgadt maradt, ő szerezte a kulcsfontosságú utolsó bostoni mezőnykosarat is. Mi ez, ha nem tökösség?

Gonosz kérdés, de vajon most mit gondolnak a vezetőt a Jayson Tatum (3. pick) – Markelle Fultz (1. pick) cseréről, amit épp ez a két csapat hozott tető alá a nyáron.
A Cavaliers-Celtics főcsoportdöntő pikantériája az is, hogy egy évvel ezelőtt is ez a két csapat találkozott a bajnokságnak ebben a fázisában, akkor a Cavaliers nyert 4-1-re, de azóta sok víz lefolyt Amerika minden folyóján, volt Irving-Thomas csere, megsérült a fél Celtics, Clevelandben felforgatták az egész csapatot, de úgy tűnik, a visszavágónak el kellett jönnie.

(Sport TV)

NBA, RÁJÁTSZÁS
Főcsoportdöntők

Houston Rockets – Golden State Warriors – pályaelőny a Rocketsnél
Boston Celtics – Cleveland Cavaliers – pályaelőny a Celticsnél