Ismételjék meg a tavalyi döntőt! • SportTV

Ismételjék meg a tavalyi döntőt!

2018. 05. 13. 09:42    
Olvasási idő: 2 perc

Megismétlődik a tavalyi döntő párosítása a női kézilabda Bajnokok Ligájában: a Papp László Sportarénában újfent a Győri Audi ETO KC és a ZSRK Vardar Szkopje együttese csap össze. Most már csak az kellene, hogy ne csak a párosítás, hanem a végeredmény is megismétlődjék!

CSM BUCURESTI–ROSZTOV-DON

A nagy döntő előtt jön a szokásos „kis döntő”, a 3. hely sorsát eldönteni hivatott találkozó. Az első napi két vesztes küzd meg egymással, amelyek egyértelmű vereséget szenvedtek. A bukarestiek legalább egyszer, 16–16-nál utolérték a Győrt, az oroszok azonban csak 0–0-nál álltak remire a Vardar ellen. A bronz a CSM-nek azt jelentené, hogy az újoncként aratott győzelem és a tavalyi 3. hely után harmadszor is éremmel zárnák a négyes döntőt a Sportarénában, a rosztoviak pedig első fellépésükre nem az utolsó helyen zárnák a tornát. A két együttes a középdöntő csoportkörben már ebben az évben kétszer megmérkőzött egymással. Bukarestben döntetlenül végeztek, Rosztovban az oroszok háromgólos félidőbeli deficit után végül egy góllal nyerni tudtak. Azaz még egymás pályáján is roppant közel voltak egymáshoz, semleges színhelyen gyakorlatilag megjósolhatatlan előre párharcuk kimenetele.

GYŐRI AUDI ETO–VARDAR SZKOPJE

Két világklasszis csapat, szuper játékosokkal, sztáredzőkkel, rengeteg korábban megszerzett címmel-ranggal. Ráadásul tavaly is ők vívták a finálét. Akkor a mieink a lehető legszorosabb eredménnyel, egyetlen góllal legyőzték a macedón bajnokot egy hullámzó mérkőzésen. Ebben a kiírásban a csoportkörben és a középdöntőben is elkerülték egymást, utóbbi fázisban ők ketten nyerték meg a két csoportot. A mieink két, a szkopjeiek egy vereséggel zártak hatosuk élén, aztán a negyeddöntőben mindketten oda-vissza legyőzték riválisukat, a Buducsnoszt Podgoricát, illetve az FC Midtjyllandot. Ami a korábbi találkozásaikat illeti, 2015-ben a negyeddöntőben éppen a Vardar ütötte el az ETO-t a final fourba jutástól (24–18 és 27–27), majd azon az őszön a csoportkörben a győriek oda-vissza felülmúlták a macedón sztáregyüttest (27–22 Szkopjében és 28–27 Győrben). Ezt követte a tavalyi finálé, azaz összesítésben az ETO 3 győzelemmel, 1-1 remivel és vereséggel áll – hajszára azonos a mérleg, mint szombaton a CSM elleni meccs előtt a románokkal szemben volt. A pluszmotivációt tekintve is mindkét oldalon van pozitív töltet: a Vardart az „utoljára így együtt” érzése sarkallhatja, a mieinket az aréna 12 ezres tömege döntő többségének éltető ereje. Ez tavaly is sokat segített – miért ne segíthetne most is ugyanúgy?…

(Sport TV)

Női kézilabda Bajnokok Ligája, négyes döntő. A 3. helyért: 15:00 CSM Bucuresti–Rosztov-Don HK (kommentátor: Matuz Krisztián, szakértő: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pigniczki Krisztina és Tóth Tímea); döntő: 17:30 Győri Audi ETO KC–ZSRK Vardar Szkopje (kommentátor: Méhes Gábor, szakértő: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pigniczki Krisztina és Tóth Tímea)

Fotó: GETTYIMAGES

Fotó: GETTYIMAGES

CSOPORTRANGADÓ KOPPENHÁGÁBAN

Ki gondolta volna, hogy az utolsó előtti fordulóban sorra kerülő svéd-svájci meccs csoportrangadónak minősül Koppenhágában a jégkorong elit-vb-n? Pedig így alakult, a veretlen, csoportelső címvédőnek még legalább egy pont kell negyeddöntő szereplése véglegesítéséhez a jelenleg negyedik helvétek pedig helyük megtartásáért harcolnak a szlovákokkal. S mivel északi szomszédaink a csoport másik nagyágyújával, Oroszországgal meccselnek ebben a körben, egy esetleges bravúrponttal a svájciak csaknem bizonyosan elérnék a legjobb nyolcat, hiszen a záró fordulóban a már bennmaradó, de felfelé már elmozdulni képtelen franciákkal mérkőznek. A svédek egyébként csak hosszabbításban tudták legyőzni a szlovákokat, ezért ezt a mérkőzést is roppant komolyan kell venniük. Addig bombabiztos – 4 meccsen csak 2 gólt engedélyező – védelmük a szombati szlovák meccsen háromszor is kapitulált, így van mi rendbe tennie csapatának védőjátékán Rikard Grönborg kapitánynak.
Jégkorong-vb, csoportkör. Sport1 20:15 Svájc–Svédország A-csoportmérkőzés (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szélig Viktor)