Korai volt temetni Jamest • SportTV

Korai volt temetni Jamest

2018. 05. 20. 12:52    
Olvasási idő: 2 perc

A cím talán túlzás, de a szurkolók szemében a Cavaliers egyenlő LeBron Jamesszel, és sokan elkezdték leírni a tavalyi döntőst. A szupersztár és csapata méltó választ adott a kétkedőknek, harminc pontos győzelmet aratott és 2-1-re szépített a Boston Celtics elleni keleti fináléban. James felhúzta maga mellé a csapattársakat, és nyugodtan alhatott.

Nyissuk cikkünket a keleti konferenciadöntő harmadik meccsének összefoglalójával! A találkozót 116-86-ra nyerte meg a Cleveland Cavaliers a Boston Celtics ellen. Ezzel 2-1-re szépített LeBron James és csapata:

LeBron James nem dobott 50 pontot, ellenben azonnal tökéletesen elhessegette a kritikákat maga körül ezzel a találkozóval. Egyes szakértők elkezdték azt rebesgetni az utóbbi időben, hogy LeBron James nem teszi úgy jobbá a csapattársait, ahogyan azt eddig gondoltuk, és hogy a többiek blamája neki is köszönhető. És mit csinált erre James? 27 pontot dobott, ami jó teljesítmény, de nem meglepő tőle. Csak 12 mezőnykísérelete volt, amiből 8 kosár született (66,7 százalék).
Ellenben kiosztott 12 gólpasszt, de nem akármilyeneket, hanem olyanokat, amik mögött igazi helyzetbe hozó meglátások voltak, és nem mellesleg még látványosra is sikerültek. Nance és Thompson kapta a két legnagyobb zsugát a Királytól. Remekül látszott, hogy rákettőztek, ő pedig megtalálta az üresen lévő társat.

Többek között ennek volt köszönhető, hogy James mellett öt csapattársa is elérte a 10 pontot (Korver 14, Love és Hill 13, Smith 11, Thompson 10), és már ők hatan túldobták a Celticset. Az előző két találkozón, amelyeken könnyedén nyert a Celtics ez a mutató 3, illetve 2 (!) volt csak, nagyon kellett ez a Cavaliersnek. A másik ok, hogy 17 triplát dobott a győztes csapat (James 3-ból 3-at), szemben az első találkozó 4 és a második 10 sikeres hármasával. Amennyiben ez így folytatódik, nem szabad eltemetni LeBront és a Cavalierst.
A meccs top5-jéből mind az öt LeBron James nevéhez fűződött. Egy blokk, továbbá két-két kosár és gólpassz került bele.

A Király most nyugodtan aludt, hiszen épp a meccs előtt nyilatkozta, ha kikap a csapata, nem jön álom a szemére. Most viszont egyrészt győzött, másrészt jobbá tette a maga körül lévőket, és úgy tűnt, végre nem muszáj egyedül hero üzemmódban zúznia.
Folytatás hétfő éjjel!

(Sport TV)

NBA, RÁJÁTSZÁS
Főcsoportdöntők

Kelet
Cleveland Cavaliers – Boston Celtics: 116-86 (1-2), következő meccs hétfő éjjel

Nyugat
Golden State Warriors – Houston Rockets: (1-1), következő meccs hétfő hajnali 2:00 (Sport1, élő)

A Sport1-en hétfőn hajnali 2-től élőben közvetítjük a Golden State Warriors-Houston Rockets párharc 3. mérkőzését.