Már 2 Zidane-fiú játszott a Realban • SportTV

Már 2 Zidane-fiú játszott a Realban

2018. 05. 21. 07:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Enzo után Luca Zidane is bemutatkozott a Real Madridban édesapja keze alatt. Összesen öt olyan családról tudunk, amelyből apa és fia is játszott a királyi gárdában, Zidane-éké az első, amelyből ketten is követték az apát.

Amióta Zinedine Zidane 2016 elején átvette a Real Madridot, két fia is bemutatkozott a királyi gárdában. Enzónak 2016 novemberében epizódszerep és egy gól jutott a Cultural Leonesa elleni Király-kupa-mérkőzésen, a mögöttünk hagyott hétvégén pedig Luca tudta le az első tétmeccsét a Villarreal elleni bajnokin. A 20 éves kapus 2-2-es döntetlennel jutott túl a debütáláson.
Nem Zidane-éké az első család, amelyből apa és fia is pályára léphetett a Realban. A francia família előtt legutóbb a Llorente család büszkélkedhetett hasonlóval, miután Paco papa után Marcos Llorente is bemutatkozott 2015-ben a fővárosiaknál. A kétezres években még Alex Pérez lépett (néhány kupameccsen) édesapja, Miguel Pérez örökébe, előtte viszont két olyan családot is feljegyezhettünk, amely sokkal nagyobb szerepet játszott a Real életében.
Isidro Sánchez a hatvanas években több mint 100 meccset játszott a vele négy bajnoki címet nyerő együttesben, míg a fia, Quique Sánchez Flores a kilencvenes években két szezon alatt egy aranyig jutott a királyiakkal. A legismertebb koprodukció pedig Sanchiséké, ráadásul az övék az egyetlen olyan család, ahol a fiúnak több mérkőzés jutott a Realban, mint az édesapának. A két Manuel közül az apuka 200, a fiú 700 meccs fölött játszott a madridiaknál, és mindketten megnyerték a csapattal az első számú klubtrófeát, a BEK-et, illetve a BL-t.

(Sport TV)